Prva LG praonica sa sustavom naplate putem aplikacije u Poljskoj

Marina Knežević / 11.10.2023.
legnica 1

Grad Legnica na zapadu Poljske nedavno je postao bogatiji za samoposlužnu praonicu rublja opremljenu vrhunskim LG Professional uređajima. Osim premium perilica i sušilica, još jedna zanimljivost po kojoj se novootvorena praonica ističe je napredan sustav naplate putem aplikacije, koji pruža brojne benefite, kako za korisnike, tako i za vlasnike praonica.

S našim poljskim partnerom Bartoszom razgovarali smo o tome kako je došlo do ove uspješne suradnje te kako je za vlasnika tekao proces otvaranja samoposlužne praonice.

Poslovna znatiželja kao pokretač

“Moj klijent se susreo s ovakvim konceptom praonica u inozemstvu i počeo je razmišljati o tome kako bi mogao i sam otvoriti jednu. Inače dolazi iz zaštitarske službe te, iako ranije nije imao doticaja s praoničkim uređajima, njegova poslovna znatiželja i entuzijazam inspirirali su ga da istraži sve aspekte ovog biznisa” otkriva Bartosz.

“Stupili smo u kontakt i podijelio je sa mnom svoju viziju. Zatim je uslijedio je niz koraka kako bi ostvarili sve što je zamišljeno. Za početak, zatražio je od banke investicijski kredit, koji mu je ubrzo odobren. Potraga za adekvatnim prostorom je bila nešto zahtjevnija no što smo se nadali, ali i to je uspješno riješeno i svega tri mjeseca kasnije došao je dan otvorenja praonice!”

I lijepo i funkcionalno

Klijent je, prema savjetu Bartosza, odabrao kombinaciju uređaja koja omogućuje učinkovito funkcioniranje samoposlužne praonice, čime se osigurava da korisnici ne moraju čekati da prethodni završe kako bi mogli koristiti dostupne uređaje:

Napravljena je i 3D vizualizacija, koja omogućuje kreiranje prostora praonice koji ne samo da izgleda lijepo, već i funkcionira optimalno. Bartosz pojašnjava:

“Klijenti lakše donose odluke kada jasno vide kako će izgledati njihova praonica rublja. Jasni vizuali olakšavaju komunikaciju s klijentima, smanjuju mogućnost nesporazuma i doprinose stvaranju uspješnih projekata.”

Najmoderniji sustav naplate

Praonica već radi ‘punom parom’, a klijenti najčešće peru odjeću te velike predmete kao što su deke, popluni i jastuci.

“Korisnike u startu privlači prepoznatljivost LG brenda, koja im ulijeva povjerenje. A to povjerenje biva opravdano već pri prvom korištenju – uređaje pohvaljuju kao učinkovite i vrlo jednostavne za upotrebu” govori Bartosz.

Jako im se sviđa i napredan sustav naplate putem aplikacije - Airwallet.

Sustav se spaja putem Bluetootha i jednostavno instalira unutar LG profesionalnih uređaja. Također, korisnicima omogućuje provjeravanje dostupnosti i jednostavnu rezervaciju termina korištenja perilice ili sušilice koji im odgovara.

“Ovaj sustav kombinira naplatu karticama i naplatu putem aplikacije. Jednostavan je, praktičan i povećava lojalnost korisnika” zaključuje.

 

Maštaš li i ti o otvaranju vlastite samoposlužne praonice? Obrati nam se s punim povjerenjem - tu smo da ti pomognemo poduzetnički san pretvoriti u uspješan biznis!

Kontaktirajte nas