Stanovnici malog grada u Češkoj vole samoposlužnu praonicu

Marina Knežević / 19.05.2023.
Karvina 1

Nakon nesvakidašnjeg The Laundry and Wine bara u samom srcu Praga, donosimo još jednu lijepu priču iz Češke!

Razgovarali smo s Natalijom, vlasnicom praonice rublja u malom sjeveroistočnom gradu u blizini Ostrave, imena Karvina. Ovaj rudarski gradić broji oko 55 tisuća stanovnika, čiju je potrebu za samoposlužnom praonicom mlada i poduzetna Natalija mudro prepoznala te, uz podršku BW tima u Češkoj, otvorila Karviná Quickwash.

Praonica za potrebe građana

Karviná Quickwash je prvenstveno namijenjen stanovnicima, koji su to vrlo brzo prepoznali i postali vjerni klijenti.

Građanima Karvine se ovaj koncept jako sviđa!” govori Natalija. “Tijekom godine samoposlužnu praonicu koriste za pranje većih količina rublja te većih predmeta, kao što su deke i popluni. Zimi pak u velikom broju koriste sušilice, budući da ih većina nema u kućanstvu. Također, tu su i slučajevi kada im se perilica pokvari pa se u periodu popravka potpomognu ovom solucijom.”

Optimalna kombinacija opreme kao temelj za uspjeh

Za uspjeh samoposlužne praonice bitno je osigurati kombinaciju uređaja koja će omogućiti optimalan rad te uz koju klijenti neće morati čekati svoj red kako bi mogli koristiti uređaje. Tako je Karviná Quickwash opremljena vrhunskom LG profesionalnom opremom, uz koju proces pranja i sušenja traje otprilike 90 minuta, a koja uključuje:

“Ovo je područje okruženo mnoštvom manjih prodavaonica, što je jako važno za uspjeh samoposlužne praonice, budući da klijenti tako, dok se njihovo rublje pere i suši, vrijeme mogu provesti u blizini u kupovini” naglašava Natalija.

“Za naše klijente nekoliko puta mjesečno organiziramo i akcije pranja rublja uz pomoć osoblja, o čemu ih obavještavamo putem društvenih mreža. To im se jako sviđa i odaziv je uvijek velik. Ovaj princip znači da klijenti dostave svoje rublje našem osoblju, koje preuzima svu brigu za njega. Na taj način klijenti ne moraju prekidati shopping da bi rublje nakon pranja stavili na sušenje, već ga jednostavno preuzmu u dogovoreno vrijeme, kada je sve gotovo.”

Sreća prati hrabre - i marljive!

“Jako sam sretna što sam se odlučila na ovaj korak i ušla u poduzetničku priču. Rezultati su izvrsni, a ja više nego zadovoljna! Biti sam svoj šef je neprocjenjivo. Svima koji razmišljaju o otvaranju vlastite praonice bi savjetovala da se jednostavno odvaže. Ono što je meni pomoglo bila je stručna podrška, uz čije savjete i danas nastavljam putem uspjeha” poručuje Natalija.

Karvina 4

Inspirirajte se i vi uz uspješnu priču mlade poduzetnice i kontaktirajte nas već danas! Tu smo da vam pomognemo odabrati najbolje rješenje za vaš praonički biznis.

Kontaktirajte nas