Novogodišnja odluka – pokretanje praonice rublja

Marina Knežević / 16.01.2024.
novogodišnja odluka

Nova godina donosi i nove početke te nove mogućnosti. Ako razmišljate o otvaranju vlastite praonice rublja, sada je savršeno vrijeme da ostvarite taj san.

Raditi za sebe umjesto za druge i biti ‘svoj na svom’ znači i imati mogućnost da sami organizirate svoje vrijeme i način rada te samostalno donosite odluke o vlastitom poslovanju.

Isplativost praonice rublja je također velika prednost ovog biznisa. Pokazalo se da vlasnici samoposlužnih praonica rublja mogu vratiti investiciju već unutar jedne ili dvije godine. Početna investicija je relativno niska, a uz mogućnost dobivanja poticaja i kredita, taj proces postaje još pristupačniji.

Znamo kako je svaki početak je izazovan, posebno ako se prvi put susrećete s praoničkim uređajima i niste sigurni odakle početi. No, ne brinite – uz stručnu podršku, sve se prepreke mogu uspješno savladati!

“Nakon što sam završila školu, radila sam sezonski na obali, a nakon toga četiri godine u tekstilnoj industriji. Kako je vrijeme prolazilo, shvatila sam da nemam priliku za napredovanje i da moram preuzeti stvari u svoje ruke. Tako sam odlučila pokrenuti vlastiti biznis i postati sama svoj šef.”

Marijana Đukić, praonica rublja ‘Sara’, Daruvar

Kako vam Bijeli Svijet može pomoći s otvaranjem praonice rublja?

Praonice za nas nisu samo prostor i uređaji – one su slagalica koju pažljivo sastavljamo.

Mi vašu praonicu gledamo drugačijim očima – u šali znamo reći da praonice vidimo kao 'puzzle', a nedostajući dijelovi nas jednostavno 'bodu u oči'.

Stoga, kako bismo vašu praonicu učinili potpuno funkcionalnom, pronalazimo nedostajuće dijelove i rješenja. Dosad smo otvorili i opremili više od 500 praonica u Hrvatskoj. Upravo zahvaljujući tom bogatom iskustvu te znanju koje konstantno usavršavamo, znamo sve ‘trikove’ kako uspješno razviti ovu vrstu biznisa.

Otkrit ćemo vam uobičajene početničke greške te vas savjetovati kako ih izbjeći. Tu smo da vam pružimo savjete i smjernice koje korake poduzeti da bi vaše poslovanje bilo na najkvalitetnijoj razini.

‘Jako mi je drago što sam realizirala svoj poslovni san. Veliki plus je što si ovako mogu sama organizirati vrijeme i način rada. Prema mojoj procjeni, uređaji će se ‘otplatiti’ kroz svega dvije godine. I za kraj bi nadodala - volja za životom i volja za radom – to je ključ uspjeha i jedino što je bitno!’

Ines Logožar, praonica rublja Turističkog sela ‘Vuglec Breg’

 

Ovo je vaša godina - kontaktirajte nas već danas i krenimo zajedno prema uspješnoj budućnosti vašeg poslovanja! Za vas smo pripremili i besplatni vodič za otvaranje praonica, koji možete skinuti ovdje: