Bijeli Svijet podržava incijativu Spasimo tlo

Antonija Jurič / 23.05.2022.
Bijeli Svijet podržava incijativu Spasimo tlo

Ako razmišljate kako provesti predivne proljetne dane, naš prijedlog je definitivno u prirodi! Mi smo odučili jedan radni dan zamijeniti odlaskom u Lokve te uživati u zelenilu i miru daleko od gradske vreve i radne svakodnevice.

Druženje smo započeli vožnjom na splavi po Lokvarskom jezeru koje je dokaz da i jezero može pružiti pravi „morski ugođaj“. Nije ni čudo što je ovo područje, uz Fužine, dobilo naziv „goranska rivijera“.

Bijeli Svijet teambuilding - Lokve

Potom je naša vesela družina predahnula u obližnjem restoranu. Iskoristili smo ovu priliku za isprobavanje lokalnih delicije poput žabljih krakova i dimljene pastrve.

Dobrodošao odmor nakon ručka bila je i vožnja prema kaubojskom selu udaljenom nekih pola sata od jezera. Divlji Zapad u malom je zadnje što bi očekivali kao pravu goransku atrakciju, no zapravo je riječ o filmskom setu za „remake“ filmova o Winnetou. Naravno da smo morali isprobati različite naprave pa smo čak i odmjerili snage u bacanju potkova.

Bijeli Svijet teambuilding - Lokve i Fužine

Povratak u davnu prošlost smo iskoristili i za razgovor o inicijativi Spasimo tlo koja globalno želi upozoriti o problemima koje moderni način obrade tla ostavlja kao posljedicu osiromašenu i iscrpljenu zemlju. Saznali smo da, iako se plodno tlo doživljava kao nakupinu prašine i minerala, ono je zapravo simbiotski sustav organske tvari, minerala, plinova, tekućina i živih organizama koji zajedno podržavaju život. Narušavanjem istog direktno utječemo i na čitav niz javnosti poznatih klimatskih problema poput emisije ugljika i nestašice vode.

Bijeli Svijet teambuilding Lokve

Ovo je bio jedan mali korak u smjeru osvještavanja 3,5 milijardi ljudi koji su potrebni za kreiranje promjena. #savesoil #spasimotlo

Što smo sve radili, možete pogledati i u galeriji fotografija niže.