Pokreni svoj posao uz Bijeli Svijet!

Marina Knežević / 23.03.2023.
jumpstart

Ulazak u poduzetništvo nudi brojne prednosti. Sve je veći broj ljudi koji žele raditi za sebe umjesto za druge. Biti ‘sam svoj šef’ i ‘svoj na svome’ znači i imati mogućnost da sami organizirate svoje vrijeme i način rada te samostalno donosite odluke o vlastitom poslovanju. Ovdje nema straha od toga da ćete biti zamijenjeni novim radnikom te sami možete graditi svoju stabilnu budućnost. Ukratko – mirni ste do mirovine!

Zašto praonica rublja?

Praonice rublja predstavljaju odličnu priliku za ulazak i ostanak u poduzetničkim vodama. Danas u svijetu postoji preko 100.000 samoposlužnih praonica i koristi ih oko 200 milijuna ljudi. Kada gledamo kroz povijest, vođenje praonica je biznis otporan na krize. Industrija praonica je ostajala neokrhnuta u razdobljima recesija te kontinuirano raste s rastom populacije. Usluge praonica imaju svoju potražnju kod velikog broja ljudi, koji uključuje raznolike skupine. Zbog ubrzanog načina života, sve više građana ima manje vremena za kućanske poslove, što uključuje i poslove pranja i sušenja rublja.

Kada govorimo o Hrvatskoj, broj praonica i ovdje nastavlja trend rasta iz godine u godinu. Hrvatska je turistička zemlja, stoga ne iznenađuje činjenica da je zabilježen značajan porast broja privatnih apartmana, obiteljskog smještaja, hostela... Iako još uvijek ima iznajmljivača koji na zastarjeli način peru, suše i glačaju rublje kod kuće, sve više ih se odlučuje za usluge profesionalnih praonica, jer, kada se zbroje financijska i vremenska ušteda, najisplativije je posao pranja predati upravo njima.

 

Biznis za sve

Ako se pitate što je potrebno za otvaranje i vođenje samoposlužne praonice rublja – odgovor je – isključivo dobra volja! Otvoriti praonicu rublja može otvoriti i voditi bilo tko – od studenta, preko redovito zaposlene osobe do umirovljenika – posebne kvalifikacije nisu uvjet. Upravljanje samoposlužnom praonicom relativno je jednostavno i ne zahtijeva specijalizirane vještine. U početku je, naravno, potrebno nešto vremena kako biste naučili ‘trikove zanata’ i upoznali se s raznim dijelovima praoničke opreme. Nakon što to savladate, sve teče mnogo brže i lakše!

Prednosti vođenja praonice

Što se financija i profitabilnosti tiče, najvažnije je istaknuti kako vam je potrebna relativno niska početna investicija, a uz mogućnost dobivanja poticaja i kredita, taj je proces dodatno olakšan. Pokazalo se da vlasnici samoposlužnih praonica rublja mogu vratiti investiciju već unutar jedne ili dvije godine.

Ušteda vremena je još jedna prednost. Samoposlužna praonica ostavlja mnogo slobodnog vremena, što znači da ne morate biti fizički prisutni u praonici cijelo vrijeme i ne morate se odreći svoje trenutne profesije i povezanih izvora prihoda. Profesionalne perilice i sušilice same obavljaju posao, a korisnici pokreću programe za svoje potrebe.

Kada govorimo o jednostavnosti pokretanja ovog biznisa, koraka do otvaranja praonice je vrlo malo. Inicijalni koraci ne iziskuju mnogo papirologije, što je još jedan razlog velike privlačnosti u otvaranju vlastite samoposlužne praonice rublja.

Poduzetnici trebaju prijatelja

Tim Bijelog svijeta s tobom je od prvog dana i vodi te kroz cjelokupni proces otvaranja praonice – od ideje do realizacije i postprodajne podrške. Iza nas je bogato iskustvo i mnogobrojni klijenti koji su uz našu profesionalnu podršku uspješno pokrenuli vlastiti praonički biznis i zato ti možemo pomoći izbjeći najčešće početne poduzetničke greške. Nudimo vrhunske profesionalne uređaje, koji snižavaju troškove upotrebe i održavanja, no nismo tu da ti samo prodamo opremu, već da izgradimo odnos s tobom!

Bijeli Svijet je tu da ti pomogne odabrati najbolje rješenje za tvoj praonički biznis. Ovo su kratke smjernice, a više detalja možeš pronaći u našem vodiču za otvaranje praonica.

 Banner vodic