Praonica po mjeri korisnika: iWash Sarajevo

Marina Knežević / 08.01.2024.
iwash sarajevo 1

Od početne ideje do dugogodišnjeg uspješnog poslovanja – praonica rublja iWash u Sarajevu pravi je primjer kako mlad i ambiciozan poduzetnik uz provjerene savjete može ostvariti svoj san.

Već osam godina ova kombinirana praonica uspješno posluje, spajajući usluge samoposlužne i uslužne praonice. Korisnici mogu birati hoće li sami koristiti uređaje ili sve prepustiti djelatnicima i ova se kombinacija usluga pokazala kao pun pogodak.

Mlad i ambiciozan

Mlad i ambiciozan, gospodin Mahir je imao veliku želju postati poduzetnik.

“Za vrijeme studija počeo sam razmišljati o pokretanju vlastitog biznisa. Proveo sam analizu tržišta u BiH, a posebno u Sarajevu i došao do zaključka kako potreba za ovom djelatnošću definitivno postoji” prisjeća se.

Bez prethodnog iskustva u praoničkom poslovanju, odlučio se odvažiti i krenuti putem realizacije svoje ideje. Prvi korak na tom putu bio je traženje podrške stručnog tima, što se za gospodina Mahira pokazalo ključnim u postizanju dugoročnog uspjeha.

“Put od početne ideje do otvaranja praonice trajao je oko dvije godine. Svaki početak sa sobom nosi i određene izazove, od samog prikupljanja određenih dokumenata potrebnih za pokretanje biznisa do potrage za prostorom. Redovito sam pratio javne pozive općine, koja raspolaže vlastitim poslovnim prostorima i na kraju se sve korak-po-korak posložilo” govori.

Odabir idealne opreme

Prema savjetima provjerenim u praksi, odlučio se za kombinaciju uređaja koja će idealno odgovarati na potrebe njegove kombinirane praonice. Ona uključuje:

“Instalacija uređaja je protekla brzo i glatko. Jedva sam čekao započeti s radom” ističe s osmijehom.

Sada, nakon godina rada i iskustva s LG profesionalnim uređajima, gospodin Mahir s povjerenjem može preporučiti ove uređaje svakome tko planira pokrenuti vlastitu praonicu rublja:

"LG profesionalni uređaji su pouzdani, praktični za korištenje i izuzetno efikasni" govori.

Rješenje za svakoga

“Moj cilj je od početka da iWash bude prilagođen potrebama različitih profila korisnika i to je glavni razlog zašto sam se odlučio na varijantu kombinirane praonice” govori gospodin Mahir te dodaje:

“Na ovaj način obuhvaćene su sve skupine – samoposlužna opcija osigurava brzinu i praktičnost za one koji žure, dok drugi s povjerenjem mogu predati rublje našem stručnom osoblju. Rezultat je zadovoljna klijentela, koja nam ostaje vjerna. Dodatno, nudimo i uslugu dostave rublja, koju najviše koriste restorani.”

Na pitanje što korisnici najčešće donose, otkriva: "To su košulje i veći predmeti, poput deka, popluna i jastuka, koji ne stanu u bubanj njihovih kućanskih perilica i sušilica."

Za kraj, gospodin Mahir ima poruku za sve koji razmišljaju o ulasku u praonički biznis:

“Nemojte oklijevati! Potrebno je malo strpljenja, a rezultati će sigurno doći!”

 

Gospodin Mahir je uspješno ostvario svoju želju da postane poduzetnik. Pronađi inspiraciju u njegovoj priči i kontaktiraj nas - već danas! Tu smo da ti pomognemo odabrati najbolja rješenja za tvoju praonicu.

Kontaktirajte nas