Želimo vam sretan Dan žena!

Marina Knežević / 08.03.2024.
dan zena naslovna

Od šestinskih pralja, koje su prvom polovicom prošlog stoljeća za život zarađivale pranjem rublja za imućne zagrebačke građane, do današnjih vlasnica modernih praonica rublja - žene su kroz povijest igrale veliku ulogu u oblikovanju ove branše.

Kroz svako razdoblje promjena i izazova, žene su pokazale izvanrednu sposobnost prilagodbe tehničkim inovacijama, koje su ovoj industriji neprestane.

Njihova vještina, marljivost i posvećenost detaljima postala je sinonim za kvalitetnu uslugu.

Istovremeno, upornost i poduzetnički duh stvorili su brojne uspješne vlasnice praonica, koje su u ovom poslu pronašle svoj put i postale ‘same svoje šefice’.

Kako bi započele svoje poslovanje, mnoge od njih zatražile su potporu za samozapošljavanje, što se pokazalo kao odlična opcija za ‘vjetar u leđa’.

Povodom međunarodnog obilježavanja Dana žena, u nastavku vam donosimo tri inspirativne žene i tri poduzetničke priče!

Iva Rakić, ‘Iva’

U samom centru Šibenika, gospođa Iva Rakić ostvarila je svoj dugogodišnji poduzetnički san i otvorila praonicu rublja ‘Iva’. Odluka da otvori uslužnu praonicu u turističkom gradu pokazala se kao odličan poslovni potez, a kako bi osigurala vrhunsku izvedbu, s povjerenjem se obratila našem timu.

Marijana Đukić, ‘Sara’

Nakon završetka školovanja, gospođa Marijana Đukić je radila sezonski na obali, a potom je četiri godine provela u tekstilnoj industriji. Međutim, s vremenom je shvatila da nema priliku za daljnji napredak. Stoga je donijela odluku o pokretanju vlastitog biznisa - praonice rublja "Sara"!

Antonija Mican, ‘Mucica’

Gospođa Antonija Mican u Rijeci je, nakon godina rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, odlučila preuzeti svoju budućnost u vlastite ruke i kontaktirala naš tim kako bi zajedno pronašli najbolje poslovno rješenje. Danas je ponosna vlasnica uslužne praonice rublja ‘Mucica’!

 

Drage naše, želimo vam sretan Dan žena! Neka vam priče naših poduzetnica budu podsjetnik i inspiracija da možete ostvariti sve što zamislite!