Spoj vinskog bara, praonice i vrhunske LG tehnologije u samom srcu Praga

Marina Knežević / 22.02.2023.
The Laundry and Wine Bar 1

Pranje rublja ne mora biti samo dosadna obveza. Vlasnici samoposlužnih praonica rublja diljem svijeta dolaze na atraktivne ideje kako klijentima pružiti nešto više. Tako znamo za praonice koje su ujedno i knjižnice, noćni klubovi, igraonice, frizerski saloni, obiteljski zabavni centri,…A ovoj zanimljivoj listi nedavno se pridružio još jedan originalan koncept!

U samom srcu predivnog Praga, nadomak slavnog Karlovog mosta možete pronaći The Laundry and Wine Bar. Kao što samo ime govori, radi se o nesvakidašnjem spoju vinskog bara i samoposlužne praonice rublja. A da bi priča bila još dojmljivija – sve je zaokruženo vrhunskom LG tehnologijom!

S vlasnikom praonice Goranom, koji stoji iza čak četiri samoposlužne praonice rublja u Češkoj, razgovarali smo o tome kako je došlo do ove maštovite ideje.

“Prije četiri godine smo u centru Praga otvorili “Sweet Wash & Dry” – slastičarnicu i samoposlužnu praonicu rublja u jednom. Ljudima se jako sviđao ovaj koncept. Mogli su uživati u kavi, sladoledu i kolačima te gledati TV dok im se istovremeno pere i suši rublje. No, slijedom poslovne odluke odlučili smo se na prodaju prostora, koji je bio na iznimno atraktivnoj lokaciji” govori Goran.

Uskoro se rodila još jedna zanimljiva ideja – The Laundry and Wine Bar! “Moj poslovni partner je razmišljao o otvaranju vinarije i tu sam ga upitao – Što kažeš na vinski bar u sklopu praonice rublja? Konobar poslužuje vinoljupce dok čekaju da njihovo rublje bude čisto? Ostalo je povijest” prisjeća se.

“Ljudi kojima smo pričali o našoj poslovnoj ideji su bili pomalo skeptični s obzirom na činjenicu da u samom centru Praga ne živi toliki broj stanovnika kao u okolici. No, Prag je peti najposjećeniji turistički grad u cijeloj Europi! Centar grada je zbog svoje bogate povijesti, čarobne arhitekture i ugodne atmosfere tijekom cijele godine prepun turista, koji su postali naši klijenti broj jedan!”

A kakve su reakcije klijenata na ovaj neobični spoj?

“Naprosto su oduševljeni! Ovaj koncept je ljudima posebno drag tijekom zimskih hladnoća, budući da, nakon što rublje stave na pranje ili sušenje, ne odlaze u jednosatnu šetnju kako bi im brže prošlo vrijeme, već se mogu ugrijati i predahnuti uz čašu finog vina” objašnjava Goran.

Praonica je uređena u retro stilu, koji joj daje poseban domaći, starinski šarm. Rustikalni drveni elementi i tople zemljane nijanse doprinose ugodnosti ambijenta, a u kombinaciji s modernim LG Professional praoničkim uređajima postignut je savršen kontrast i osjećaj sklada prošlosti i sadašnjosti.

Još jedna prednost LG Professional praoničkih uređaja je u njihovoj tihoj tehnologiji. Budući da su tijekom rada iznimno tihi, idealan su odabir u ovakvim maštovitim pričama koje spajaju ugodno s korisnim – dok uživate u razgovoru uz čašu vina, neće vas ometati buka.

 Imaš maštovitu zamisao za koncept vlastite praonice rublja? Mi u Bijelom Svijetu volimo hrabre i nesvakidašnje ideje! Slobodno nas kontaktiraj, bilo da želiš proširiti koncept i privući više klijenata u svoju postojeću praonicu ili pokrenuti nešto potpuno novo!

 

Kontaktirajte nas