Moderna samoposlužna praonica u Aminess Maravea Camping Resortu

Marina Knežević / 08.04.2024.
aminess

Istra je poznata kao pravi kamperski raj, u koji se ljubitelji kampiranja iz cijele Europe rado vraćaju iz godine u godinu.

Kao jedno od omiljenih odredišta među njima ističe se Aminess Maravea Camping Resort u blizini Novigrada.

Smješten uz samu obalu mora, usred vinograda, maslinika i hrastova, ovaj resort gostima pruža nezaboravan odmor u prirodi. Tu su također i brojni zabavni, sportski i gourmet sadržaji, koji iskustvo čine potpunim.

Bez obzira preferiraju li šatore i kamp kućice ili privatniju atmosferu mobilnih kućica, goste ovdje očekuje odmor iz snova.

Izazov: Zastarjeli uređaji i česti kvarovi

Danas svaki kamp mora imati praoničke uređaje za goste, što je propisano i uvjetima za kategorizaciju. No, nije propisano kakve kvalitete uređaji moraju biti i tu je lako upasti u zamku kućanskih uređaja, koji nisu adekvatni za pranje i sušenje većih količina rublja.

Voditeljica recepcije Danijela Stanić objasnila nam je s kakvim su se situacijama oni u kampu susretali:

“Ranije smo imali stare uređaje i uvijek neke probleme! Česti kvarovi, uređaji van upotrebe, duga čekanja na servisere usred sezone,… Tu je, očekivano, dolazilo do nezadovoljstva gostiju. Turizam je uslužna djelatnost i ako navodite da nešto imate u ponudi, to morate biti u mogućnosti i pružiti!”

Problem su im predstavljali i dugi redovi na recepciji, koji su nastajali zbog manjka žetona.

“Žetoni su se kupovali na recepciji, što je često rezultiralo gužvom. Ponekad bi žetoni nestajali pa smo bili prisiljeni ograničiti prodaju na jedan po gostu. To je frustriralo naše goste, ali i smanjilo našu priliku za zaradu – situacija je bila takva da su svi na gubitku.”

Rješenje: Moderna praonica za moderan kamp

Aminess Maravea Camping Resort ovdje je prepoznao još jednu priliku da se istakne kao moderan kamp koji prati trendove digitalizacije i automatizacije te odlučio zamijeniti stare uređaje novim, profesionalnim LG perilicama i sušilicama.

Protekle sezone su, prema preporuci našeg Bijelog Svijeta, praonicu kampa opremili kombinacijom uređaja koja se pokazala kao pun pogodak pa su se tako za ovu sezonu odlučili otvoriti još jednu.

“Investicija se isplatila već nakon prve sezone i sada donosi čisti profit. Vrlo brzo smo se odlučili na dokup uređaja, kako bi otvorili još jednu praonicu na drugom kraju kampa, budući da se radi o velikom prostoru” govori.

Tako su praonice u kampu sada opremljene sljedećim uređajima i opremom:

Rezultati: Zadovoljni gosti i profit za kamp

Kamp je dobitnik prestižne europske nagrade na području digitalizacije, a samoposlužna praonica s vrhunskim uređajima i beskontaktnim sustavom plaćanja bila je još jedan korak naprijed u toj priči.

“Naš cilj je da sve bude digitalizirano i automatizirano! Strani turisti su navikli na takav način funkcioniranja i trendovi se moraju pratiti” objašnjava gospođa Stanić.

Gostima se uređaji jako sviđaju i odmah su se privikli na njihovo korištenje:

“Stariji ljudi su u početku bili znatiželjni kako sve funkcionira, no nakon što smo im pokazali, već idući put su se snašli bez ikakavih problema!

Moderna samoposlužna praonica je donijela brojne prednosti i kampu:

“Uređaji su jednostavni za održavanje, automatske dozirne pumpe same obavljaju posao, osjetna je ušteda na struji i vodi, beskontaktnim naplatnim sustavom smo rasteretili recepciju,…Stariji uređaji su bili nekontrolirani trošak, a ovdje možemo pratiti sve” govori.

Iz kampa su jako zadovoljni i našom servisnom podrškom, čija dostupnost im posebno mnogo znači tijekom sezone:

“Ovo je jedan jako, jako dobar sustav. Ranije nam je praonica stalno bila na pameti, a sada o tome više uopće ne moramo razmišljati! To nam je jedna velika briga manje!”

Pretvorite dosadašnji nužni trošak u izvor prihoda uz modernu samoposlužnu praonicu! Kontaktirajte nas već danas!

Kontaktirajte nas