Higijena nikada nije bila toliko važna

Sonja Krivokapić / 25.03.2020.

LG profesionalne perilice konsturirane su s važnosti higijene u vidu. Osim tehnologija kao što su Wave force i Auto tub clean, nehrđajući čelik od kojeg su napravljene služi i kao sredstvo održavanja higijene, pored toga što ovaj materijal uređajima osigurava dugotrajnost. Međutim, mana je tog materijala opasnost od prikupljanja bakterija s vremenom. Da bi ovome doskočili, belgijski su znanstvenici razvili premaz za nehrđajući čelik koji je u roku od dva sata u stanju za 99 % reducirati pojavu bakterija.

Ove perilice imaju i antimikrobne dijelove koji su posebno efektivni u kontaktu s vlagom, pružajući otpor od 99.9% mikrobima i pljesni.
LG profesionalne perilice i sušilice dolaze opremljene ovim premazom, što ih u kombinaciji s nehrđajućim čelikom čini i dugotrajnim i pogodnim za održavanje higijene vašeg rublja.

Ono što je također za higijenu važno je iskuhavanje. LG profesionalne perilice imaju higijenski program dekontaminiranja rublja na 90° u trajanju 20 minuta, s čim su u prednosti pred kućanskim perilicama koje ne mogu izdržati tako dugo iskuhavanje na visokim temperaturama.

Za održavanje higijene tu su nove tehnologije Wave force i Auto tub clean. Za Wave force je zaslužan Direct drive motor, a putem ove tehnologije se čiste i najzabačeniji kutci unutrašnjosti perilice. Auto tub clean je redoviti ciklus čišćenja koja se može uključiti nakon svakog ciklusa, što temeljitije uklanja svaku kontaminaciju.

Sve ove stvari su izuzetno važne, ali nikad važnije nego u ovom trenutku – higijena nikada nije bila važnija nego danas.