Praonica rublja Mucica - uspješna priča riječke poduzetnice

Marina Knežević / 09.11.2023.
Mucica 1

Nakon gospođe Marijane Đukić i njezine praonice Sara u Daruvaru, donosimo još jedan inspirativan primjer uspješne poduzetnice u praoničkom biznisu.

Gospođa Antonija Mican u Rijeci je, nakon godina rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, otvorila svoju uslužnu praonicu rublja Mucica i tako postala sama svoj šef.

“Ideja se rodila kroz razgovor s obitelji. Iako nisam imala prethodnog iskustva s praoničkim uređajima, vjerovala sam da ja to mogu, a podrška obitelji dala mi je dodatan ‘vjetar u leđa’. Odlučili smo preurediti prostor u prizemlju naše obiteljske kuće i napraviti modernu praonicu rublja” prisjeća se.

Uz provjerena rješenja do cilja

Stupila je u kontakt s Bijelim Svijetom i iznijela svoju ideju, a naš tim joj je pomogao pronaći najbolja rješenja za njen biznis.

“Kao netko tko se po prvi put upušta u ovo područje, imala sam mnogo pitanja, no uvijek ste bili dostupni i spremni surađivati kako bismo zajedno pronašli odgovarajuća rješenja” govori.

Kako bi prostor praonice bio funkcionalan i optimalno iskorišten, napravljena je 3D vizualizacija, koja je gospođu Antoniju posebno oduševila:

“Cijelo vrijeme sam razmišljala – kako će to sve izgledati? No, ubrzo ste mi pokazali 3D vizualizaciju prostora i instalacija i omogućili da stvorim konkretnu sliku o mojoj budućoj praonici. To je bio ključan korak koji mi je pružio jasnoću i povjerenje u projekt koji smo zajedno gradili.”

Stručni tim Bijelog Svijeta pružio joj je podršku u odabiru optimalne kombinacije uređaja i dodatne opreme za potrebe poslovanja njene uslužne praonice, koja uključuje:

“Kod LG praoničkih uređaja nema puno filozofije – jednostavnost i učinkovitost ovdje idu ruku pod ruku! Vrlo brzo sam naučila 'baratati’ njima, iako sam se prvi put susrela s profesionalnom opremom” ističe.

Sjajna perspektiva

Klijenti imaju samo riječi hvale! Kako se velikim dijelom radi o iznajmljivačima apartmana, najčešće se peru ručnici, plahte, jastučnice i navlake za poplune. Jako sam zadovoljna proteklom sezonom i već imam brojne dogovore za iduću, zbog čega planiram zaposliti još radnika” govori.

Gospođa Antonija zna i za važnost promocije za uspjeh biznisa pa se tako redovito oglašava putem društvenih mreža i letaka. S osmijehom se prisjeća:

“Evo i mala zanimljivost - jedan gospodin je vidio moj plaćeni oglas na Facebooku pa me kontaktirao kako bi pitao gdje sam nabavila uređaje i kakvo je moje iskustvo. Sa zadovoljstvom sam mu preporučila vaš Bijeli Svijet!

 

I ti možeš poput naših mladih poduzetnica ostvariti svoj san uz podršku Bijelog Svijeta. Tu smo da te usmjerimo prema najboljim rješenjima za tvoj praonički biznis, stoga - javi nam se - već danas!

Kontaktirajte nas

 

U našoj galeriji možeš pogledati još fotografija praonice.