Upoznajte tim – Andrija, Beograd

Marina Knežević / 17.03.2023.
upoznajte tim andrija

Upoznajte naš tim – i van granica Hrvatske! Andrija je naš kolega iz partnerskog poduzeća iz Srbije, kojeg smo nedavno podržali u izlaganju na 18. HoReCa sajmu u Beogradu. Tom prilikom popričali smo o njegovom iskustvu u praoničkom biznisu. Andrija je među svojim prijateljima i kolegama, osim po vrhunskom smislu za biznis, poznat i kao vrlo duhovit i komunikativan, a tu svoju energiju uspješno unosi u svaki novi radni dan.

“S obzirom na to da radim u više poslovnih segmenata, moj radni dan je vrlo aktivan i dinamičan. No, to je baš ono što najviše volim u svom poslu! Volim izazove i rješavanje različitih problema. Nisam tip čovjeka koji će samo sjediti, volim raditi rukama” govori.

Prije praoničkog biznisa, Andrija je stekao bogato radno iskustvo u različitim industrijama. Koliko je svestran, dokazuje činjenica da obrazovao u području organske kemije, studirao ratarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, bavio se trgovinom, ugostiteljstvom,…Posebno ističe servis i montažu, za koje tvrdi da su mu bili najvrjednija škola i bez kojih ne bi bio ovoliko uspješan u svom poslu. “Kroz servis i montažu upoznao sam se sa svim situacijama s kojima se klijenti susreću i naučio sve detalje o proizvodima. Upravo zato mogu mirne savjesti preporučiti LG profesionalne praoničke uređaje - znam da su vrhunski! Ne bih mogao prodavati nešto u što sam ne vjerujem” odlučan je. 

A da Andrija živi i vjeruje u ono što radi, osjete i njegovi klijenti, koji mu se obraćaju s idejom otvaranja vlastite praonice rublja. “Moji klijenti su najčešće potpuni početnici u ovom biznisu, nisu ranije bili u doticaju s praoničkim uređajima i stoga trebaju kvalitetnu podršku. Tu sam da im pružim smjernice i savjete, da im iz dugogodišnjeg iskustva ukažem koje su najbolje prakse i što će ih, u konačnici, dovesti do uspjeha. Najčešći izazov s kojim se moji klijenti susreću je pronalazak adekvatnog prostora praonice, budući da su prostori često preveliki i tu je potreban dokup struje. No, sve izazove kroz međusobnu suradnju uspješno rješavamo!”

“Prednost suradnje s nama je u tome što se bavimo uvozom, prodajom i servisom, dakle – jedna tvrtka radi sve. U ovoj priči smo s klijentima od početka do kraja!” govori. Postprodajnu podršku vidi kao presudnu za povjerenje klijenata i jedan od glavnih faktora zbog kojih ga postojeći klijenti preporučuju novim klijentima. “Preporuke “od usta do usta” pokazale su se ključnima u mom slučaju i na to sam jako ponosan” napominje.

Za kraj ima poruku svim početnicima u biznisu, a ona glasi – “Jednostavno - prelomite! Donesite odluku, oboružajte se strpljenjem i uspjeh neće izostati!”