Pomogli smo ostvariti još jednu viziju – riječka praonica rublja Ananke ‘puca od posla’

Andrea Basić / 10.09.2021.

Bijeli Svijet ima više od 150 praonica u Hrvatskoj, a broj nije stao rasti ni tijekom posljednje dvije godine koje su se pokazale razornima za veliki broj industrija. Ovo samo dokazuje da je biznis s praonicama rublja otporan na krize, pa tako i pandemijsku, zbog čega mogućnost vođenja vlastite praonice postaje sve privlačnija ideja onima na rubu pokretanja vlastitog biznisa. Ananke je jedna od novijih praonica - nalazi se u Rijeci, a vodi ju Ester Barković, osnivačica i vlasnica agencije Rent Angels. Svoj biznis je u suradnji s nama, timom Bijelog Svijeta, pokrenula u svibnju ove godine – ovo je njezino dosadašnje iskustvo.

Ester Barković posljednjih sedam godina vodi Rent Angels, agenciju koja nudi cijelu uslugu iznajmljivačima i vlasnicima apartmana, dakle brinu se o oglašavanju, rezervacijama, svemu vezanom uz goste, administraciju iIi čišćenje. Prošlog svibnja gospođa Ester je vidjela potencijal u otvaranju vlastite praonice rublja, odnosno u dodavanju još jedne usluge svom rastućem biznisu. Vizionari prepoznaju vizionare, zbog čega je gospođa Barković kontaktirala naš tim za pomoć pri ostvarivanju njezine zamisli. Kako volimo održavati odnos s našim klijentima, zanimalo nas je kako trenutno, gotovo 4 mjeseca nakon otvaranja, izgleda poslovanje gospođe Barković. Naša klijentica rado je s nama podijelila svoje iskustvo.

“Ovog ljeta, u osmoj godini vođenja agencije, odlučila sam se uz pomoć Bijelog Svijeta otvoriti vlastitu praonicu rublja kako bih pranje rublja uključila kao dodatnu uslugu u svom poslovanju. Već sam nakon mjesec dana počela ‘pucati od posla’ i to bez ikakvih reklama. Nakon što nabavim dodatnu opremu i uložim u oglašavanje, izvjesno je da će biznis još više rasti.”

Praonicu gospođe Ester opremili smo s profesionalnom LG Giant C perilicom i sušilicom kapaciteta 10 kilograma, GMP 140.25 valjkom i BF84 stolom za glačanje. Već nakon tri mjeseca biznis ove riječke praonice narastao je do te mjere da naša klijentica već razmišlja o nabavci dodatne opreme.

Profesionalni uređaji za pranje, sušenje i glačanje rublja iz praonice Ananke.

Osim toga, gospođa Barković je uzela i naš BW generator ozona, koji se pokazao kao super rješenje za strogo paženje na higijenu, osobito za vrijeme pandemije. Naime, generator ozona je uređaj koji se priključuje na perilicu rublja, miješa ozon sa vodom i u procesu pranja rublja djeluje na viruse i bakterije – ovaj uređaj danas koriste mnoge moderne praonice rublja.

Osim postojećih klijenata gospođe Ester, u praonicu Ananke dolaze i nove skupine klijenata – pa tako uslugu pranja rublja u ovoj riječkoj praonici koriste i brojni turisti, lokalci i najbliži susjedi kojima je Ananke došla kao praktično rješenje.

Osim što joj se praonica rublja pokazala kao optimalno rješenje za rast njezinog biznisa, gospođa Barković ističe kako joj je praktično što joj je praonica postala svojevrsna recepcija, odnosno ured. Dodaje da je ovo bila i odlična prilika za testiranje svoje kreativne strane – prostor praonice mogla je zamisliti i nacrtati sama.

Praonica rublja Ananke: recepcija.

Drago nam je što smo uspjeli ostvariti viziju gospođe Ester Barković. Jesi li i ti vizionar? Imaš ideju o otvaranju vlastite praonice rublja, ali ti je teško provesti ju u djelo?

 

Kontaktirajte nas