LG Laundry Lounge praonice sve popularnije i u Rumunjskoj

Marina Knežević / 06.03.2023.
Satu Mare 1

LG Laundry Lounge je dizajnerska samoposlužna praonica brendirana i opremljena LG profesionalnim perilicama i sušilicama. „Lounge“ dio naziva predstavlja dodatnu prednost: poanta cijelog koncepta nije samo pranje i sušenje rublja, nego i zadržavanje u praonici korištenjem besplatnog interneta i gledanjem televizije, ispijanje kave i sokova dok čekate da se rublje opere ili osuši, druženje, razgovor,… Cilj je stvoriti atmosferu kao da ste u vlastitom domu, sa svojim ukućanima.

LG Laundry Lounge obitelj se širi iz dana u dan. Danas ona broji više od stotinu praonica diljem svijeta, s najvećim brojem u Aziji, gdje prednjače Kina, Filipini, Malezija i Vijetnam. Kada je riječ o europskom tržištu, najveći broj ih je u Italiji i Španjolskoj.

Tako ova uspješna međunarodna priča nije zaobišla ni Rumunjsku. Nakon uspjeha LG Laundry Lounge samoposlužne praonice rublja u gradu Bacău na istoku zemlje, red je došao i na sjever, točnije, na grad Satu Mare.

S našim rumunjskim partnerom Marcusom iz tvrtke LG B2B LAUNDRY razgovarali smo o tome kako je došlo do još jedne uspješne suradnje te kako je za vlasnika tekao proces otvaranja premium praonice. 

Novi projekt za novi uspjeh

 

“Vlasnik praonice je imao prethodnog iskustva u poduzetničkim vodama, ali i sa samoposlužnim sustavima – godinama je uspješno vodio automatsku autopraonicu. Bio je pionir u ovom biznisu u gradu Satu Mare i, ponukan uspjehom vlastitog biznisa, ali i svojim neumornim poduzetničkim duhom, dobio je želju biti začetnikom još jedne nove poslovne ideje u gradu” govori Marcus.

“Stupili smo u kontakt te, između ostalog, započeli razgovor o idealnoj lokaciji praonice. Budući da je kroz svoj posao, koji uključuje svakodnevni izravni kontakt s ljudima, došao do brojnih poznanstava, potraga za idealnim prostorom za praonicu nije trajala dugo. Ukazala se savršena prilika i dogovor o najmu je sklopljen vrlo brzo.”

Prostor praonice se nalazi u području koje obuhvaća mnoštvo različitih manjih prodavaonica. Velik broj uspješnih susjeda poduzetnika znači i velik promet ljudi, što je od velike važnosti za uspjeh samoposlužne praonice. Također, tu je i lagan pristup te parking, što je bitno s obzirom na to da klijenti ne žele daleko nositi rublje u rukama.

Cijeli proces od ideje do realizacije je bio vrlo brz - već za mjesec i pol LG Laundry Lounge je započeo s radom! 

Jasne smjernice i najbolje prakse

Efikasnosti procesa je svakako doprinijela i činjenica da se vlasnik pažljivo držao smjernica koje mu je pružio stručni tim.

“Što se tiče instalacije uređaja, trajala je svega mjesec dana. Vlasnik je jako pedantan i potkovan tehničkim znanjem te je proces tekao vrlo elegantno. Naš BW tim pri otvaranju LG Laundry Lounge praonica vlasnicima pruža detaljne smjernice i najbolje prakse. Od nas je tako dobio jasne upute za projektiranje prostora, kako bi ga se iskoristilo što optimalnije. Tu je bila ključna 3D vizualizacija, koja uključuje nacrte prostora i instalacija. Također, dobio je smjernice o uređenju interijera, pri čemu je fokus bio, kao i uvijek, na snažnom vizualnom identitetu” govori Marcus. 

Paket uređaja kojima je LG Laundry Lounge opremljen uključuje:

Ova kombinacija omogućuje optimalan rad samoposlužne praonice te klijenti ne moraju čekati da drugi završe kako bi mogli koristiti uređaje.

Pri plaćanju, klijenti na izbor imaju različite opcije. Budući da se LG profesionalni uređaji mogu jednostavno spojiti kako na osnovne tako i na beskontaktne naplatne sustave, klijenti mogu birati žele li plaćati putem kovanica ili žetona ili pak putem kartica.

Servisni tim uvijek na usluzi

A tu je i neizostavna postprodajna podrška. “Vlasnik je jako zadovoljan našom suradnjom, a posebno time što mu je uvijek, za svaku situaciju i svako pitanje dostupan naš servisni tim. Uvijek smo tu za njega i to mu ulijeva sigurnost i stvara međusobno povjerenje ” napominje naš partner Marcus iz tvrtke LG B2B LAUNDRY. 

Maštaš o otvaranju vlastite samoposlužne praonice? Postani i ti dio LG Laundry Lounge obitelji! Ovo je izvrsna prilika ako želiš prepoznatljivost LG brenda i vrhunske LG profesionalne uređaje, gotov vizualni identitet te međunarodni networking.

 

Kontaktirajte nas