Upoznajte naš tim – Hrvoje Šolc (specijalist nabave i logistike)

Marina Knežević / 10.02.2023.
Upoznajte naš tim- hrvoje

Hrvoje se našem Bijelom Svijetu pridružio prije godinu dana, no - kolege će se složiti - uklopio se kao da je dio tima od samih početaka.

Na mjestu specijalista nabave i logistike rješava zadatke, kao što je nabava uređaja, vođenje skladišta i rezervnih dijelova te isporuka uređaja i dijelova prema krajnjim korisnicima.

Kada govorimo o njegovom tipičnom radnom danu, najtočnije je reći kako takav ne postoji. U ovom području posla nema mnogo mjesta za monotoniju. Zato je ono što Hrvoja čini idealnim za ovu poziciju upravo njegova staloženost i sposobnost da uvijek bude iznad situacije. Kako sam napominje, bitno je zadržati fokus.

“Moj radni dan započinje komunikacijom s dobavljačima. Zatim se tijekom dana fokusiram na kontaktiranje dostavnih službi i isporuke dijelova i uređaja krajnjim korisnicima, tj. kupcima. Tu je jako bitna proaktivnost. Ništa ne prepuštam slučaju i stalno tražim ažurne informacije. Najveći izazov u mom dijelu poslovanja je svakako organizacija, s obzirom na to da se ovdje radi o kompleksnom procesu, u koji je uključeno mnogo ljudi. Zato su, da bi sve funkcioniralo, presudni dobra komunikacija i međuljudski odnosi. Međusobnom suradnjom i pravovremenom razmjenom informacija mogu se spriječiti potencijalni problemi ili nesporazumi i tada cijeli proces teče glatko.”

“Zato ja osobno, kada god je to moguće, preferiram pitanja rješavati telefonskim pozivom. Smatram da je to puno učinkovitije. Komunikacija mailom često ostavlja mjesta za nedoumice, a ja volim sve dobro razjasniti. ”

Prije no što je postao dio tima Bijelog Svijeta, Hrvoje je godinama stjecao dragocjeno iskustvo u području logistike, a prethodno je više od desetljeća proveo i kao voditelj skladišta. Stečena znanja i vještine danas su mu od neopisive vrijednosti u svakodnevnom radu. Budući da je kroz godine prošao kroz mnoštvo različitih situacija, točno zna što mu je činiti kada neka od njih nastane.

Još jedna stvar oko koje će se kolege složiti bez dvojbe je Hrvojeva duhovitost. Svojim britkim smislom za humor mami osmijehe na lica kolega i uljepšava radnu svakodnevicu.

Volim raditi u Bijelom Svijetu, jako sam zadovoljan svojim poslom. Za mene su jako bitni kvalitetni odnosi unutar tvrtke, a ovdje su kolege ugodni, korektni i uvijek spremni pomoći. Kada god im postavim neko pitanje, uvijek dobijem konkretan odgovor. S obzirom na to da je velik dio mog posla koordinacija i komunikacija, puno mi znači raditi u poduzeću u kojem se dobro komunicira, jer znam da onda neću nailaziti na dodatne prepreke. Osjećam kako u takvim uvjetima mogu ostvariti svoj puni potencijal i doprinijeti cjelokupnom uspjehu tvrtke.”

 

Kontaktirajte nas