Prva samoposlužna praonica na Murteru

Marina Knežević / 29.09.2023.
žižanj 1

Da spoj poduzetničkog duha i originalnih ideja stvara inspirativne priče, pravi je primjer gospodin Mihovil Bašić i njegov LAUNDRY.hr.

Prva turistička sezona pokazala se kao pravi uspjeh za prvu samoposlužnu praonicu na Murteru.

Ideja rođena na - Tajlandu

Kao poduzetnik orijentiran na turizam, gospodin Mihovil mudro je prepoznao potrebu za ovom uslugom na otoku s dugom turističkom tradicijom.

“Imam vlastitu turističku agenciju i za vrijeme sezone organiziram tzv. ‘dolphin watching’ izlete brodom, koji su posljednjih godina stekli veliku popularnost među turistima. Kada sezona završi, svake zime mjesec ili dva provodim na Tajlandu. Tamo sam bio u situaciji da rublje moram prati po različitim praonicama i tako se rodila ideja – moj Murter nema samoposlužnu praonicu pa zašto ju ne bi pokrenuo ja?” prisjeća se.

Odlučno u realizaciju

Nakon prvotne zamisli, stvari su se brzo počele odvijati.

“Čim sam dobio ideju, još na Tajlandu, počeo sam pripremati teren te istraživati putem interneta i tako sam u veljači stupio u kontakt s vašim Bijelim Svijetom. Moja želja je bila da se cijela priča realizira čim prije i da s početkom lipnja krene i rad praonice! Čim sam se vratio doma, krenuli smo ‘punom parom’ – a prvi korak bio je potraga za prostorom praonice.”

Srećom, traganje je trajalo vrlo kratko.

“Ovo je mala sredina i svi se znamo, tako da sam sve informacije o raspoloživim prostorima prikupio već u jednom danu. Od tri potencijalna prostora, jedan je zadovoljio uvjete i sve smo dogovorili” govori.

Slijedeći preporuke Bijelog Svijeta, odabrao je paket uređaja i dodatne opreme koji savršeno zadovoljava potrebe samoposlužne praonice, omogućujući optimalan rad bez čekanja klijenata na red za korištenje uređaja. Paket uključuje:

Napravljena je i 3D vizualizacija, koja je gospodinu Mihovilu pomogla da stekne konačni dojam.

“Imao sam u glavi ideju kako bi sve trebalo otprilike izgledati, a 3D vizualizacija mi je potvrdila da moja vizija ide u dobrom smjeru” govori.

Vlastiti budžet za pokretanje praonice nadopunio je manjim kreditom, uređaji su dostavljeni i rad je mogao započeti!

Baš što je Murteru nedostajalo

Gospodin Mihovil uveo je i drop-off uslugu, koja klijentima omogućava veću fleksibilnost.

“Sve što trebaju napraviti je donijeti svoju odjeću tijekom radnog vremena drop-off servisa te ju preuzeti u dogovoreno vrijeme. Na taj način, dok se njihova odjeća pere i suši, klijenti mogu uživati u kavi ili kupanju” pojašnjava te nadodaje:

“Jako sam zadovoljan LG profesionalnim uređajima, a i moji korisnici ih opisuju kao jednostavne, praktične i kvalitetne!”

A da je poduzetnička ideja bila pun pogodak najbolje govore reakcije klijenata.

Klijenti su jako zadovoljni, ovo je ono što je Murteru nedostajalo! Kako se većinom radi o turistima, koji odsjedaju u kampovima i apartmanima, jako im je praktično što mogu brzo i kvalitetno oprati i osušiti svoje rublje te nastaviti bezbrižno uživati u odmoru.”

 

Smatraš li i ti, poput gospodina Mihovila, da tvom kraju nedostaje praonica rublja? Obrati nam se s punim povjerenjem - tu smo da ti svojim dugogodišnjim iskustvom pomognemo ideju pretvoriti u uspješan praonički biznis!

Kontaktirajte nas