Upoznajte naš tim – Maja Župančić (računovođa)

Marina Knežević / 06.04.2023.
upoznajte naš tim - maja ž.

Računovođe najlakše možemo opisati kao zvijezde iza kulisa. Iako nisu u centru pozornosti, njihova uloga je od ogromne važnosti za uspjeh svake tvrtke. I najmanja greška može prouzrokovati velike financijske probleme i zato je njihovo ‘oko za detalje’ i posvećenost i najvećim sitnicama ono što čini razliku. Za osobu kojoj ćete povjeriti svoje financijske podatke bitno je da je pouzdana i od povjerenja.

Naša najveća zvijezda iza kulisa od samog početka je naša Maja, koja je zajedno s nama koračala prema putu uspjeha Bijelog Svijeta. Ipak, zahvaljujući jakoj karizmi, kolege će se složiti kako ju je teško doživjeti kao tipičnu ‘figuru iz pozadine’.

Maja će za sebe reći kako je zaljubljenik u brojeve, no napominje:

“Iako ovaj posao podrazumijeva mnogo računanja, nije samo matematika u pitanju. Računovođa mora biti informatički potkovan i poznavati različite računalne sustave i programe pomoću kojih će vršiti izračune. Budući da ovi programi svakodnevno napreduju, mora biti spreman na brzo učenje i prilagođavanje novitetima.”

Majina glavna uloga u Bijelom Svijetu je vođenje poslovnih knjiga, no tu je i cijeli širi niz zadataka, kao što su sastavljanje financijskih izvješća, izrada obračuna, obrada statističkih podataka i sl.

Organizacijske vještine su ono što meni najviše pomaže da budem uspješna u svakodnevnom radu. Kada ste dobro organizirani, možete lakše i brže pronaći potrebne podatke i smanjiti rizik od potencijalnih grešaka. Također, ukoliko imate sposobnost logičko-analitičkog razmišljanja, to će vam biti od velike pomoći pri analiziranju financijskih informacija.”

“Iako se na prvu možda tako ne čini, s obzirom na to da ljudi nas računovođe često doživljavaju kao osamljene ispred kompjutorskih ekrana, u ovom su poslu jako važne komunikacijske vještine. Morate biti sposobni prezentirati financijska izvješća vašim kolegama, koji najčešće nisu posebno upoznati s računovodstvenim terminima. Stoga, ako ste komunikativni te dobri u objašnjavanju i pretvaranju kompliciranih pojmova u lako razumljive - to je veliki plus, kako za vas, tako i za vaš tim” govori.

A Maja je prije svega veliki timski igrač. Svojim širokim osmijehom uvijek unese pozitivnu energiju u prostoriju i tako uljepša radni dan svojim kolegama.

“Volim biti dio tima Bijelog Svijeta, kolege su divni ljudi, kako u svakodnevnoj poslovnoj suradnji, tako i generalno, kao osobe. Uvijek smo spremni jedni drugima pomoći i to me jako raduje. Dobra atmosfera je za mene jedna od najbitnijih stvari u svakom poslu!