Vatrogasci Grada Koprivnice za održavanje zaštitne odjeće biraju najbolje

Marina Knežević / 14.04.2023.
jvp 3

U samom središtu podravskog gradića Koprivnice smjestila se - mala, ali snažna - Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice. Starinsko zdanje s visokom kulom i zidinama nalikuje na povijesnu utvrdu, zbog čega bi neupućeni teško pogodili da se iza zidina krije moderna, profesionalna vatrogasna postrojba.

Spremni na pružanje pomoći pri gašenju požara, ali i prometnim nesrećama, potresima, spašavanju ljudi i životinja i drugim intervencijama, koprivnički vatrogasci se odlikuju velikom hrabrošću i predanošću svom pozivu.

 

U potrazi za najboljim rješenjem 

Kako bi se nesmetano mogli posvetiti svojim zadacima, postrojba se trudi osigurati im najbolje moguće uvjete, uključujući i vrhunsku higijenu. Mijo Jakćin, djelatnik za pomoćne poslove Javnog vatrogasnog društva Grada Koprivnice, otkrio nam je:

“40-ak vatrogasaca po smjeni znači i mnoštvo rublja i tu se kod nas javila potreba za profesionalnom perilicom rublja. Ranije smo u sklopu postrojbe imali kućansku perilicu, što se u praksi pokazalo kao loša ideja. Takav tip perilice nije namijenjen za naše potrebe i često su se javljali kvarovi. Naše rublje, a pogotovo zaštitna odijela, nisu mogla biti efikasno oprana i tu je pala odluka – treba nam profesionalna perilica!”

Srećom, sve je proteklo vrlo glatko. “Bili smo složni da profesionalna perilica uđe u naš financijski plan za prošlu godinu. Grad Koprivnica je prepoznao koliko je za postrojbu važno uvijek imati čisto rublje nadohvat ruke i izašao nam u susret” govori gospodin Mijo.

 

 

Zaštitna odjeća vatrogasaca je većinom izrađena od više slojeva i različitih vodonepropusnih materijala, kako bi izdržala i najteže uvjete. Za vrijeme radnih akcija najčešće se jako zaprlja i zato je adekvatno pranje od dugoročne važnosti za održavanje njene kvalitete. Gospodin Mijo također napominje:

“Pored vatrogasnih zaštitnih odijela, tu je i mnoštvo ostalog rublja. Budući da su vatrogasci u svakom trenutku spremni na akciju te rade u smjenama, osigurani su im kreveti iz kojih nakon hitnog poziva spremno uskaču u vatrogasno vozilo. Tako da tu govorimo i o posteljini, dekama, ručnicima, kuhinjskim krpama,…”

Dobitna kombinacija za potrebe vatrogasaca 

U skladu s potrebama postrojbe, prema savjetu našeg Bijelog Svijeta, koji je dosad opremio postrojbe i zajednice diljem zemlje, odlučili su se za:

BWO3 generator ozona pokazao se odlično rješenje za vatrogasce, budući da voda obogaćena ozonom uklanja sve neugodne mirise, pa i teško uklonjive, kao što je miris dima. Također, efikasno dezinficira odjeću, pri čemu uklanja viruse i bakterije učinkovitije od klora. Svoje fanove je stekao u brojnim vatrogasnim postrojbama i zajednicama, a pored koprivničkih, posebno je omiljen među zagrebačkim vatrogascima.

 

 

Gospodin Mijo hvali i LG profesionalnu perilicu rublja i njene prilagođene programe, koji omogućavaju učinkovito i nježno pranje zaštitne odjeće:

“U potpunosti smo zadovoljni LG Giant perilicom rublja! Ispunila je sva naša očekivanja i potrebe, ovako možemo oprati tri zaštitna odijela unutar sat vremena! Naša spremačica je zadužena za poslove pranja rublja i stalno govori koliko je oduševljena njenim radom, ali i jednostavnošću korištenja.”

Također, najjača centrifuga u klasi donijela im je još jednu prednost – uštedu vremena.

“Naša spremačica govori kako je rublje kad iziđe iz perilice već napola suho, dok se kod stare perilice, voda s njega cijedila kad se stavljalo na sušenje” prepričava gospodin Mijo te zaključuje:

“Svim postrojbama i zajednicama bi poručio da neće pogriješiti odabirom LG Giant perilice i BW generatora ozona, kao ni suradnjom s Bijelim Svijetom!”

 

Iza nas su brojni uspješni projekti opremanja vatrogasnih postrojbi i zajednica. Omogućite i vi svojim vatrogascima najbolje higijenske uvjete i kontaktirajte nas već danas!

Kontaktirajte nas