Pet načina kako praonica rublja može povećati vaše prihode

Antonija Jurič / 14.07.2022.

Iako se praonica rublja na prvi pogled može činiti kao dodatni trošak, istina je poprilično drugačija. Nudeći svojim klijentima mogućnost pranja i sušenja rublja, možete vrlo lako povećati svoje prihode. U nastavku donosimo sve što trebate znati.

KAMPOVI

Samoposlužna praonica je neizbježan element za kampove kojima je kvaliteta na prvom mjestu i koji žele sretne i zadovoljne goste. Uz naše profesionalne uređaje, usluga će biti potpuna: u maksimalno kratkom vremenu gosti će imati savršeno čistu odjeću i ručnike. S druge strane, gostima koji u kampu borave duže vrijeme potreba za pranjem rublja je neophodna nekoliko puta tijekom boravka, pogotovo ako je riječ o obiteljima s djecom. Zato ne možete pogriješiti sa samoposlužnom praonicom unutar kampa koja nudi brzo pranje i sušenje u neposrednoj blizini smještaja. Gosti će to cijeniti, a dobru uslugu uvijek su spremni platiti.

Kamp Zagreb

MARINE

Slična priča vrijedi i za praonice rublja u marinama. Samoposlužna praonica i ovdje će se pokazati kao pun pogodak jer nautičari (i posada) trebaju sigurno i čisto mjesto za održavanje odjeće, ručnika i posteljine, ali i npr. pranje ukrasnih jastuka s broda zbog soli. Posebna priča su tranzitne marine gdje se gosti zadržavaju samo onoliko koliko im je potrebno da obave sve svoje zadatke. U takvim slučajevima glavne zvijezde još jednom su naši profesionalni uređaji s brzim programima. Njihova posebnost je u tome što su čak dva do tri puta brži od kućanskih uređaja, pa gostima nude brzo, lako i higijensko pranje rublja koje lako mogu uklopiti u ostatak obaveza. Gosti marina su veće kupovne moći te su spremni platiti brzu, dobru i kvalitetnu uslugu, makar i po većoj cijeni. Time je povrat investicije u praonicu još brži, a i dobar glas daleko se čuje - dobro opremljena, kvalitetna marina privući će nove klijente.

Marina ACI - Medulin

HOTELI

Kada je riječ o hotelima na obali, računica je jednostavna: gosti tijekom odmora sa sobom nose malo odjeće pa imaju potrebu pranja rublja (mrlje od sladoleda i druge nezgode). Iako hoteli nude usluge pranja rublja po komadu, za višečlanu obitelj takve usluge su preskupe ili moraju predugo čekati. Ponudite im alternativu. Dodatan bonus je ako rublje mogu osušiti, a da za to ne koriste kupaonice i ograde balkona. I u ovom slučaju gosti će cijeniti dobru dodatnu uslugu, što znači da će je i platiti. A vi dobivate dobru reputaciju, stalne i potencijalno nove goste i ljepši izgled balkona hotela.

ZDRAVSTVENI OBJEKTI

Praonica rublja sa sobom nosi brojne prednosti i u zdravstvenim objektima poput bolnica. Prije svega - LG profesionalni uređaji u kombinaciji s generatorom ozona, podižu higijenu na potpuno novu razinu eliminirajući sve viruse i bakterije iz rublja prirodnom snagom ozona. LG profesionalni uređaji nude i posebne higijenske programe za perilice i sušilice koji osiguravaju savršenu higijenu. To znači da se obitelj može pobrinuti za odjeću svojih bližnjih za vrijeme posjeta, rublje ostaje u bolnici i ne može doći do prijenosa zaraze, bakterija ili virusa.

FACILITY MANAGEMENT

I za kraj, ako nudite usluge čišćenja objekata, proširite usluge za iznajmljivače. Uz uslugu čišćenja apartmana, vila i drugih objekata, ponudite i uslugu prikupljanja, pranja i dostave rublja. Sve ovo izvedivo je tijekom samog čišćenja prostora po principu ključ u ruke. Zaista jednostavan način da proširite uslugu, povećate dobit i podignete kvalitetu poslovanja na novu stepenicu.

Dali smo vam nekoliko ideja kako nadopuniti uslugu i zaraditi više, sad je red na vama. Javite nam se s vašom idejom o praonici, a mi ćemo vam pomoći s odabirom najboljeg rješenja za vaš biznis.

 

Kontaktirajte nas