Sajam franšiza, financijskih i konzultantskih usluga u Opatiji

Ivana Živičnjak / 13.06.2017.

Franšizni sektor u svijetu generira više od 50 posto svjetske maloprodaje. Na našem tržištu trenutno posluje oko 200 franšiznih sustava s oko 17 000 zaposlenih koji posluju na više od tisuću franšiznih lokacija.

„Trebamo stvoriti dobru poslovnu klimu za sve svoje države članice te osigurati što nižu razinu državne regulative. Gospodarski rast ubrzava se poticanjem franšiznog poslovanja“, rekao je predsjednik Europske franšizne federacije Michael Eyre na ovogodišnjem Sajmu franšiza, financijskih i konzultantskih usluga – FEC (Franchising Exhibition Croatia) u Opatiji, koji već treću godinu zaredom organizira Hrvatska gospodarska komora u suradnji sa ŽK Rijeka.

Na dvodnevnoj konferenciji 7. i 8. lipnja promiče se ovakvu vrstu poslovanja te se potencijalnim franšizerima predstavljaju uspješne hrvatske i međunarodne franšize i pružatelji financijskih i konzultantskih usluga. „Franšizna industrija u Europi vrijedi 350 milijardi eura, a zapošljava više od tri milijuna ljudi. Zato su toliko važni ovakvi sajmovi“, dodao je Eyre. 

Na Sajmu je predstavljena franšiza Laundry Lounge samoposlužne i uslužne praonice tvrtke Bijeli svijet. To je druga internacionalna franšiza nakon one u New Yorku i ekskluzivni uvoznik i distributer za LG brand, za perilice i sušilice rublja u Hrvatskoj. Danas ima više od deset franšiza u RH i postoji nada u dolazak novih, kojima se nude minimalna ulaganja (bez mjesečnih davanja) i know how.

Važno je da se koriste LG profesionalni uređaji kupljeni kod ovlaštenog distributera“, rekla je Iva Šuntić iz  Bijelog svijeta, dodajući da tijekom dva dana Sajma namjeravaju ostvariti dobre kontakte i prošiti poslovanje u RH.