Od početnika do poduzetnika: Samoposlužna praonica Mrvica

Marina Knežević / 09.02.2024.
mrvica 5

Samoposlužna praonica Mrvica u Beogradu pravi je primjer kako je, kroz svega nekoliko godina, moguće od početnika u poduzetničkim vodama postati uspješan vlasnik više poslovnica.

Prva poslovnica otvorena je u ožujku 2021. godine, a danas se Mrvica nalazi na čak 3 lokacije u gradu.

Razgovarali smo s gospođom Suzanom, čiji je sin Mihailo pokrenuo praonički biznis, a ona aktivno sudjeluje u ovom obiteljskom poslu.

Nit vodilja – biti sam svoj šef

“Moj sin je, po završetku srednje škole, razmišljao koji bi posao mogao raditi uz studij. Izrazio je želju da bude sam svoj šef, kako bi mogao lakše upravljati svojim vremenom” otkriva gospođa Suzana.

Gospodin Mihailo je puno istraživao i zaključio kako samoposlužne praonice rublja predstavljaju izvrsnu priliku za uspjeh u poduzetničkim vodama.

Nakon što se obratio našem partnerskom timu u Beogradu i predstavio svoju ideju, došao je trenutak za idući korak – planiranje financija. Nakon temeljite analize, odlučio za kombinaciju kredita i obiteljske ušteđevine kako bi započeo svoju poduzetničku priču.

Kao knjigovotkinja i student, gospođa Suzana i gospodin Mihailo po prvi put u životu su se susreli s praoničkim uređajima, no brzo su se snašli, budući da su LG profesionalni uređaji dizajnirani da budu potpuno jednostavni za upravljanje.

Usluga bez čekanja na red

Prema savjetu naših beogradskih partnera, poslovnice su opremljene kompletima uređaja koji se sastoje od LG Giant profesionalnih perilica (kapacitet 10 kg) i LG Giant profesionalnih sušilica (kapacitet 10 kg).

Optimalna kombinacija uređaja je ključna za učinkovito funkcioniranje samoposlužne praonice. Tako se osigurava da klijenti ne moraju čekati red kako bi mogli koristiti uređaje.

Deterdžent i omekšivač se doziraju sami, pomoću automatskih dozirnih pumpi, a za naplatu tu su žetonjere.

Klijentima je bitno omogućiti da im iskustvo korištenja usluga samoposlužnih praonica bude maksimalno ugodno. Tako se Mrvica pobrinula da, dok čekaju završetak pranja i sušenja rublja, mogu u posebnom prostoru za odmor sjesti i uživati u toplim napicima, uz besplatan wi-fi.

Turisti vole Beograd – i samoposlužne praonice!

“Najveći broj naših klijenata čine turisti. Beograd je postao magnet za turiste, samo u protekloj godini ga je posjetilo 1,3 milijuna” govori.

Stoga ne čudi kako više od 70% klijenata Mrvice čini upravo ova skupina, a najčešće peru osobnu odjeću.

Jednom prilikom tako se u praonici našao Francuz, koji je s osmijehom na licu objasnio kako je još prije dolaska u Beograd sve proučio i znao kako će svoje rublje prati upravo u Mrvici.

“Tu je i građanstvo, koje najčešće dolazi u slučajevima kada im se pokvare kućanske perilice ili sušilice te kada žele oprati i osušiti velike predmete, koji ne stanu u njihove kućanske uređaje, poput plahti, deka, popluna i jastuka” objašnjava gospođa Suzana.

Klijenti su iznimno zadovoljni, što potvrđuju i odlične recenzije koje redovito ostavljaju nakon korištenja usluga Mrvice:

Jeste li i vi u potrazi za poslovnom prilikom koja vam omogućuje fleksibilnost i slobodu upravljanja vlastitim vremenom, bez obzira radi li se o drugom poslu, studiju ili nečem trećem? Kontaktirajte nas danas te, uz našu podršku i provjerene savjete, pokrenite vlastitu samoposlužnu praonicu rublja!

 

Kontaktirajte nas