Suvremena praonica za tradicionalni restoran i smještaj u srcu Zagorja

Antonija Jurič / 20.12.2022.

U samom srcu Zagorja - Škarićevu - na četrdesetak kilometara od Zagreba smjestilo se obiteljsko turističko selo ‘Vuglec Breg’. Još od 2005. godine, ovo je omiljena destinacija brojnih posjetitelja iz Hrvatske, ali i cijelog svijeta.

U središtu je poznati restoran tradicionalne zagorske kuhinje te vinski podrum. Uz restoran se nalaze autohtone zagorske kućice ili – kako bi Zagorci rekli – “hiže” i “kleti”, koje su obnovljene i opremljene za smještaj. Predivan pogled na vinograde, malo jezero, travnjaci, uređene šetnice, infinity bazen, sportski tereni za tenis i mali nogomet,…samo su neki od sadržaja u kojima uživaju posjetitelji željni odmora, ali i poslovni subjekti koji traže mjesto za održavanje seminara i team buildinga.

Turističko selo Vuglec Breg (Foto: booking.com)

USLUŽNA PRAONICA KAO JOŠ JEDAN KORAK NAPRIJED

Ovo prekrasno imanje plod je dugogodišnjeg truda i vizije obitelji Vuglec. A još jedan veliki korak naprijed u ovoj uspješnoj obiteljskoj priči napravila je upravo gospođa Ines Logožar.

Zahvaljujući svom neumornom poduzetničkom duhu, odlučila je otvoriti uslužnu praonicu rublja za potrebe turističkog sela, a za svog saveznika u poslovnom pothvatu odabrala je naš Bijeli svijet.

‘Ranije sam bila vlasnica restorana i najveći problem s kojim sam se susretala bio je pronalazak kvalitetne radne snage. Nakon što sam ga ‘ugasila’ dugo sam razmišljala koji će biti moj sljedeći poduzetnički pothvat. Bila sam sigurno samo u jedno, a to je da želim prodavati uslugu. Nakon pomnog promišljanja, shvatila da su tijekom sezone računi za vanjske usluge pranja rublja za potrebe našeg turističkog sela poprilično visoki. Brojni sadržaji, poput restorana, smještaja i bazena znače i mnoštvo posteljine, ručnika i stolnjaka. I tu se rodila ideja – zašto to ne bi radila ja?’

BEZ PRETHODNOG ISKUSTVA, ALI S JASNOM VIZIJOM

No, odluka o pokretanju vlastite praonice za gospođu Logožar nije bila impulzivna. Uložila je mnogo vremena u istraživanje, raspitivala se o konkurentskim rješenjima i proizvodima, čitala iskustva drugih ljudi, a naše kolege iz prodaje prvi put je kontaktirala još prije četiri godine. Ističe kako joj je pri odluci jako važan bio omjer cijene i kvalitete, ali presudan je bio ljudski faktor u vidu postprodajne podrške.

‘Mogu ja kupiti, uvesti uređaje – no tko će mi pomoći kada nastane problem?’ kroz smijeh zaključuje ova vedra poduzetnica. ‘Ja nisam samo šef, ja radim sve. Imam vlastiti alat i nije mi ni najmanji problem uzeti ga u ruke i ‘baciti se na posao’. Zanima me sve – od najmanjeg šarafa do filtera, jednostavno sam takav tip. Nova sam u ovom poslu i zato vaše kolege iz postprodajne podrške uvijek sve pitam dvaput. Jedino iskustvo pranja rublja koje sam ranije imala bilo je ono u domaćinstvu.’

Uslužna praonica – primjer Vuglec Breg

Ističe kako joj je u svakom poslovanju najbitniji osjećaj za čovjeka te kako kolege iz postprodajne podrške trebaju, na neki način, biti i svojevrsni psiholozi, znati umiriti klijenta i predstaviti mu rješenje. Problem s kojim se ona susrela, a gdje se postprodajna podrška pokazala ključnom, bile su mrlje od crnog vina i bučinog ulja, koje zadaju glavobolje mnogim početnicima u ovom biznisu. Ovo su delicije svakog tradicionalnog zagorskog restorana, no mrlje koje za njima ostaju vrlo su uporne. Stoga smo ju posjetili i održali edukaciju pranja i peglanja.

‘Još jedna ‘caka’ koju ste mi pokazali bio je način pripreme i organizacija posla i tu se opet ljudski faktor za mene pokazao kao najvažniji. Bilo mi je jako drago što ste se izdvojili vrijeme i educirali me, meni je to značilo neprocjenjivo puno.

DUGO RAZMIŠLJANJE I BRZA REALIZACIJA

Proces razmišljanja o pokretanju praonice bio je dugotrajan i temeljit, no sama realizacija vrlo brza – tek nepuna dva mjeseca. Prvi korak bio je urediti prostor za praonicu prema njenim specifičnim potrebama. Bijeli Svijet je pomogao s projektiranjem prostora, kako bi ga se iskoristilo što optimalnije i kako bi se izbjegle najčešće greške. Tu je od velike pomoći bila 3D vizualizacija, koja uključuje nacrte prostora i instalacija.

3D vizualizacija prostora- od ideje do realizacije

‘Od vas smo dobili upute za pripremu instalacija, koje su našim građevinskim radnicima u velikoj mjeri ubrzale i olakšale proces. Postavili smo industrijski pod i, korak po korak, štalu pretvorili u apoteku’ kaže gospođa Logožar.

Uređaji su bili na skladištu na zalihama i do praonice su stigli za manje od mjesec dana te je avantura mogla započeti. Gospođa se odlučila za financiranje putem naše jedinstvene usluge najma profesionalne opreme za praoniceNAYAM. Ono što ju je posebno oduševilo je brzina, jednostavnost i sigurnost ove usluge.

Prije i poslje - uslužna praonica Vuglec Breg

Odabrala je dvije profesionalne perilice i dvije profesionalne sušilice s kapacitetom od 10 kg, valjak za glačanje od 140 cm te stol za glačanje. Također, odlučila se za BW generatore ozona i automatske dozirne pumpe. Kod valjka za peglanje jako joj se sviđa display na touch na hrvatskom jeziku, koji je vrlo jednostavan za korištenje.

Vidi detalje o proizvodima:

• profesionalne perilice 10 kg
• profesionalne sušilice 10 kg
• valjak za glačanje od 140 cm
• stol za glačanje
• BW generatore ozona
• automatske dozirne pumpe

‘Sezona znači i udaran tempo. Tijekom godine, uz mene rade dvije zaposlenice, a početkom iduće sezone zaposlit ću još dvije’ govori puna entuzijazma.

‘Jako mi je drago što sam realizirala svoj poslovni san. Veliki plus je što si ovako mogu sama organizirati vrijeme i način rada. Prema mojoj procjeni, uređaji će se ‘otplatiti’ kroz svega dvije godine. I za kraj bi nadodala - volja za životom i volja za radom – to je ključ uspjeha i jedino što je bitno!’

Ako kao gđa Ines dugo odgađate svoj san, možda vas možemo potaknuti da ga uz nas ostvarite. 

Kontaktirajte nas