Otkrijte koje rješenje odgovara vašem poslovanju!

Antonija Jurič / 02.03.2021.
Što svaka velika praonica rublja treba?

Svaka je praonica drugačija kao i potrebe svakog korisnika. Iako se pri odabiru uređaja za praonicu rublja najveća pažnja posvećuje tehničkim ograničenjima poput prostora i energenata, ipak je bitno misliti i na direktne i indirektne korisnike praonice. To posebice dolazi do izražaja u praonicama koje obrađuju velike količine rublja te rade u dvije ili tri smjene. Često su korisnici takvih praoničkih sustava veće ustanove poput domova za starije, komercijalnih praonica ili vatrogasnih postrojbi i drugi koji imaju niz drugih specifičnih potreba. Kako smo, nakon uvida i savjetovanja naših klijenata iz ove godine, preporučili im najoptimalnije rješenje, pročitajte u nastavku.

Higijenski standardi i programi – dom za starije

Velike količine rublja sa sobom nose i veći rizik od širenja infekcije jer se u jednom pranju miješa rublje većeg broja korisnika. Još kada je riječ o institucijama poput domova za brigu o starijima, potpuna kontrola higijene u procesima pranja je od najveće važnosti.

Zato su naš prijedlog domu za starije Medimar bili upravo perilica i sušilica iz Electrolux Professional linije koja zahvaljujući najboljim higijenskim programima nudi sigurna i pouzdana rješenja. Važno je spomenuti da je Electrolux Professional u suradnji sa švedskim nezavisnim institutom Rise AB osmislio i potvrdio najprikladniji protokol za inaktivaciju patogenih mikroorganizama u tkanini uz postupak pranja rublja. Stoga programi Professional Global Hygiene Advanced iz Electroluxa omogućuju čisto i dezinficirano rublje u svim praoničkim sustavima.

Dom Medimar

Ergonomija i visok radni učinak – komercijalna praonica

Veća učinkovitost, veća produktivnost, niži troškovi rada i maksimalna transparentnost u procesu pranja rublja: to je ono što je zaista važno u komercijalnoj praonici rublja. 

Stoga je praonica Vendi, kako bi uz pametnu tehnologiju povećala kapacitet i produktivnost, odabrala Electrolux Professional uređaje.

Za njih su bile presudne funkcije poput Automatic Savings koja važe rublje i prilagođava razinu vode količini rublja. Na taj način štede vodu, energiju i novac kada bubanj nije pun do kraja, što je u komercijalnim praonicama čest slučaj jer se rublje više klijenata ne smije miješati. Također, uz funkciju Intelligent Dosing smanjili su nepotrebno trošenje deterdženta jer se on sada automatski dozira u odnosu na masu rublja. Uz to funkcija Power Balance, koja nadzire i prilagođava proces centrifuge za maksimalno uklanjanje vode iz rublja, ubrzala je proces sušenja koje iz pranja izlazi minimalno vlažno.

Također, učinkovitost ovisi i o ljudskom faktoru, pa je bilo bitno posvetiti pozornost i načinu na koji klijent koristi uređaje te mu ponuditi zaista ergonomske uređaje. Svatko tko iz dana u dan pere i suši rublje zna da neprestano ponavljanje radnji poput posezanja za rubljem, saginjanja i punjenja može predstavljati stres koji otežava posao i smanjuje produktivnost. Zato je Electrolux prilagodio visinu bubnja, filtera, sučelja i drugih dijelova za jednostavno punjenje i pražnjenje bez napora. Iako možda zvuči manje bitno, smanjivanjem nepotrebnih pokreta može se doći do uštede vremena do čak 1 ciklusa pranja dnevno.

Praonica rublja Vendi

Prilagodljivi programi i izdržljivost – vatrogasna postrojba

Pranje robusne i teške radne odjeće predstavlja izazov za svaku praonicu, pogotovo kad ta ista kao u slučaju vatrogasne postrojbe štiti njih da bi oni mogli štititi ostale.

U vatrogasnoj postrojbi tražili su prilagodljivo rješenje koje prati njihov izazovni dnevni ritam gdje je sve, pa i pranje rublja, podređeno hitnim intervencijama. Kroz dodatne mogućnosti prilagodbe programa ponudili smo im maksimalnu fleksibilnost te izrazito otporne uređaje s dugim životnim ciklusom proizvoda. Na taj način je njihova radna odjeća spremna kad i oni te se u potpunosti mogu posvetiti svojim zadacima.

DVD Resnik

 

 

Više o uređajima iz Electrolux Professional linije pogledajte u videu:

 

Kontaktirajte nas