Par malih trikova za velika pranja

Sonja Krivokapić / 20.11.2019.

Sustavno profesionalno pranje rublja neizostavni je dio svakog radnog dana u praonici, bolnici, hotelu, domu umirovljenika, ukratko na svim mjestima koja imaju praonicu rublja.

Ako trebate opremu za pranje i sušenje sa velikim kapacitetom i kratkim ciklusom, a uz to i izvrsnom kvalitetom pranja i sušenja, onda je industrijska perilica odnosno sušilica odličan izbor za vas.

Međutim, perilicama uvijek treba rukovati na ispravan način, zbog čega vam donosimo neke trikove uz pomoću kojih će vaše rublje uvijek biti oprano baš onako kako treba biti:

Veliko s velikim, malo s malim

Izbjegavajte prati pojedinačne komade rublja osim ako se radi o glomaznim komadima kao što su pokrivači. U istom punjenju perite samo rublje istih karakteristika i istih uvjeta pranja. Pranje jednog manjeg komada rublja može prouzročiti nestabilnost bubnja, zbog čega dolazi do vibracija i buke.

Oprano, a masno

Imate osjećaj da se rublje nije dobro opralo, iako ste učinili sve potrebne predradnje? Rublje se na dodir ne čini oprano i svježe, nego masno i prljavo? Uzrok toga može biti prevelika količina omekšivača. Da biste to izbjegli, unesite točno onoliku količinu koja je predviđena u uputama.

 

Pamuk i vuna ne idu skupa

Da bi izbjegli uništavanje odjeće, svaki tip tkanine treba drugačije tretirati. Uz moderne tehnologije pranja, više nije potrebno sve prati na 90°; dovoljno je prati na manjoj temperaturi da bi se uklonile mrlje i očuvalo rublje. Međutim, različite tkanine ne treba miješati, u čemu pomaže i naša industrijska perilica, jer nudi različite programe pranja ovisno o vrsti tkanine zbog čega je važno prethodno proučiti etikete na rublju kako biste odredili pravi program pranja.

Primjenjujte ove trikove

Kad se radi o velikim poslovnim pogonima gdje se pere mnogo rublja, pridržavanjem samo ovih nekoliko jednostavnih trikova dobit ćete kvalitetno oprano i besprijekorno čisto rublje.