Multihousing trend polako ali sigurno osvaja tržište jugoistočne Europe

Antonija Jurič / 19.08.2022.

Još do jučer samo na malim ekranima, a sada i u našem susjedstvu. Multi-housing ili multi-family praonice rublja su popularni oblik praonice koji pamtimo iz američkih filmova i serija.

Riječ je o praonici koju dijele stanari jedne zgrade ili nekog drugog stambenog objekta. Zašto ovaj trend sigurno ulazi i na europsko tržište? Nameće se kao odlično rješenje u brojnim situacijama, a ovo su samo neke od njih.

Zgrade

Zajednička praonica je savršen izbor za stambene jedinice manjih dimenzija, kao što su garsonijere. Kućanske perilice i sušilice u ovom slučaju zauzimaju dosta dragocjenog prostora, pa je dijeljena praonica najbolji mogući izbor.

Studentski domovi

Slična situacija je i sa studentskim domovima. Manji, zajednički prostori za pranje i sušenje rublja idealno su rješenje za jedinice u kojima jednostavno nema dodatnog mjesta za uređaje za pranje i/ili sušenje odjeće.

Bivši hotelski objekti

Hotelski objekti koji su prenamijenjeni u garsonijere za radnike ili studente također će činiti pravu stvar s odabirom ove vrste praonica. Jednostavno, praktično i isplativo.

Poslovni prostori

Vlasnici poslovnih prostora u stambenim zgradama mogu ponuditi i opciju iznajmljivanja prostora za praonicu drugim poduzetnicima ili tzv. laundry route operators. Tako prebacuju odgovornost i troškove za održavanje opreme, a s njima dijele dio prihoda praonice.

Ako tražite povoljno i funkcionalno rješenje u kojem ni perilica ni sušilica ne zauzimaju prostor u stanovima i namijenjeni su svim stanarima, multi-house praonica je upravo ono što vam treba. LG profesionalne perilice i sušilice rublja odlično će se prilagoditi takvim prostorima zbog svog fleksibilnog dizajn. Postavljanje sušilice iznad perilice u stup, priključivanje na monofaznu struju, izrazito tihi rad koji ne ometa stanare čini LG profesionalne proizvode kao stvorenim za samposlužne praonice ovog tipa.

Druga velika prednost ovih uređaja je da su jednostavni za korištenje kao i kućanske perilice, no performansama ih daleko nadmašuju.

Ne treba zanemariti ni brzinu: Najduži program je čak dva do tri puta brži od kućanskog, što znači da se 10 kilograma bijelog rublja može oprati za samo sat i pol vremena. Vrijeme sušenja za istu količinu rublja je samo jedan sat. Ako se tome doda da profesionalna perilica može prati čak do 8 sati svaki dan (što je 60 kilograma rublja dnevno), isplativost i ušteda su uvijek na strani profesionalnih uređaja.

I posljednja, ali ne i najmanje važna stavka je higijena.
Pošto će uređaje koristiti veći broj ljudi, čistoća i dezinfekcija su jedan od imperativa. Zato programi brzog čišćenja prije korištenja te dodaci poput generatora ozona koji dezinficiraju bubanj svakim pranjem pružaju potpunu sigurnost i vrhunsku higijenu svakom korisniku.

Uz Bijeli Svijet dobivate uštedu, fleksibilnost i vrhunske LG profesionalne uređaje.
Ukoliko vam je potrebna praonica rublja, javite nam se – u iskusnim ste rukama.

 

Kontaktirajte nas