Osijek ima novu samoposlužnu praonicu rublja - ovo su prvi dojmovi njezine vlasnice

Andrea Basić / 28.10.2021.

Trend s otvaranjem praonica ne prestaje rasti. Sve više osoba pokušava realizirati poslovni san o vođenju vlastitog biznisa, a praonice rublja su praktično i niskorizično rješenje. Vlasnica je u suradnji s nama, timom Bijelog Svijeta, otvorila samoposlužnu praonicu rublja Kira u Osijeku. Ovo je njezino iskustvo.

Kako je sve krenulo?

Gospođi Ivani Guzovski već se duže vrijeme ideja o otvaranju vlastite praonice vrtila po glavi, a današnji način života kada je sve poprilično ubrzano dodatno ju je potaknuo da intenzivnije razmisli o tome. Nakon što je provela šest mjeseci u Americi, stekla je još bolji uvid u to koliko je samoposlužna praonica rublja zapravo vrlo praktična stvar:

"Cijeli proces pranja i sušenja rublja odradite u vrlo kratkom vremenskom periodu i nemate nikakvog dodatnog angažmana oko toga, a svoje slobodno vrijeme možete iskoristiti na puno kvalitetniji način. Ušteda vlastitog vremena i novca, u svakom slučaju. Smatrala sam i tada, a i sada to smatram odličnom poslovnom idejom koju sam odlučila provesti u djelo.", kaže Ivana.

Kako trenutno izgleda rad praonice?

Naša tvrtka svoje klijente vodi kroz cijeli proces otvaranja praonice - od ideje do realizacije. Nakon što smo joj pomogli u planiranju te izradi tlocrta praonice, gospođa Guzovski odabrala je profesionalne LG Giant C perilice, jednu Giant C plinsku sušilicu te dva seta dozirnih pumpi i dvostruke žetonjere.

Osječka Kira praonica rublja sada radi nešto više od mjesec dana, a naša klijentica je jako zadovoljna ostvarenim prometom na samom početku poslovanja. Za proces otvaranja kaže da je bilo poteškoća, no uspješno ih je prevladala - entuzijazam i usredotočenost na cilj u tome su joj najviše pomogli. 

Faza promocije praonice Kira je i dalje u tijeku. Od mnogobrojnih letaka, oglašavanja na društvenim mrežama, razgovora s prijateljima, susjedima, poznanicima - gospođa Guzovski u promidžbu ulaže jednako koliko i uređaje kako bi riječ o njihovom radu doprla do što većeg broja ljudi.

Gdje je naš tim bio od najveće pomoći?

"Bijeli Svijet uvelike je pomogao svojim stručnim i profesionalnim savjetima i prijedlozima oko nabave strojeva za pranje i sušenje rublja renomiranih proizvođača koji zadovoljavaju najviše standarde kvalitete", kaže naša klijentica. Gospođa Guzovski ističe kako naši materijali kvalitetno, jasno i detaljno opisuju funkcioniranje strojeva. Posebno hvali naše stručne kolege koji su, kako sama kaže, "uvijek izuzetno ljubazni, dostupni i na usluzi za bilo kakva pitanja, otklanjanje bilo kakvih nejasnoća i poteškoća s kojima se eventualno susrećemo, što dodatno ulijeva veliko povjerenje". Nadodala je kako se - zahvaljujući savjetima i dostupnim kolegama - "iskreno nada jednako kvalitetnom nastavku suradnje i u budućnosti".

Pronalaziš se u Ivaninoj priči? Imaš ideju o otvaranju vlastite praonice rublja, ali ti je teško provesti ju u djelo?

 

Kontaktirajte nas