Predstavljamo vam novu uslugu Bright & clean

Sonja Krivokapić / 24.07.2020.

Ova izazovna vremena pred nas su postavila nove zadatke i obaveze koji se tiču higijene. Premda je higijena oduvijek bila važna, širenje COVIDA- 19 natjeralo nas je na to da ju moramo implementirati u skladu s novonastalim okolnostima. Stoga smo osmislili program pod nazivom Bright & clean, a svrha mu je podizanje standarda kvalitete u praonicama rublja.

Program je usklađen s Europskim standardom EN 14065, sustavom kvalitete analize rizika i suzbijanja biokontaminacije.

Kome je namijenjen program i koje su prednosti?

Bright & clean program tiče se svakog turističkog objekta koji ima potrebu za praonicom – od hotela i hostela, preko restorana i kampova. – Implementacijom Bright & clean programa vlasnici svojih turističkih objekata gostima će poručiti da im je higijena osigurana onda kad je najviše potrebna, zbog čega će se gosti htjeti ponovo vratiti kod njih – objašnjava Mario Martinek, direktor Bijelog svijeta. U današnjim vremenima, voditi uspješno poslovanje znači pružiti čistu i higijenski sigurnu uslugu.

Što sve sadrži Bright & clean program?

Kako bismo maksimalno pomogli osigurati čiste praonice u skladu s europskim regulativama, uključili smo 5 koraka u svrhu podizanja standarda kvalitete:

 - analizu postojećeg stanja i procesa

- provjeru ispravnosti uređaja

- optimizaciju praonice

- edukaciju djelatnika

- uspostavljanje kontrolnih procesa unutar praonice

Prvi korak podrazumijeva procjenu situacije u kontekstu higijenskog stanja praonice kako bi se preciznije odredile mogućnosti za poboljšanje stanja. Drugi korak je logičan – s obzirom na to da uređaji uvelike doprinose higijeni, njihova je ispravnost ključan element. Nakon utvrđivanja ispravnosti, dolazimo do organizacije cijele praonice u svrhu higijene, a to uključuje, između ostalog, instaliranje perilica odvojeno od sušilica i valjaka za glačanje kako se procesi pranja, sušenja i glačanja ne bi međusobno miješali.

Nadalje, naš program uključuje i isticanje važnosti korištenja baktericida i pridržavanja uputa programa za pranje. Da bi to sve bilo moguće potrebno je, jasno, educirati zaposlenike zadužene za rad nad praoničkim procesima o važnosti pridržavanja uputa i pravila u svrhu sprečavanja širenja infekcija, što je također dio našeg programa.

I konačno, kako bi se sve navedeno obavljalo što bolje moguće, navodimo i nužnost korištenja kontrolnih listi za provjeru higijene kao i za preventivno održavanje uređaja.

 

Prvi polaznik našeg programa

Hotel Boškinac na Pagu odlučio je otvoriti novu praonicu opremivši je Electrolux industrijskim perilicama i sušilicama rublja. Vlasnik hotela uvidio je veliku potrebu za higijenom i otvorio vlastitu in-house praonicu kako bi podigao higijenski standard i smanjio rizik od kontaminacije. In-house praonica pruža velike prednosti pred uslugama vanjske praonice, jer se njome postiže potpuna kontrola nad praoničkim procesima i eliminiraju se rizici prilikom transporta od vanjske praonice do objekta. Obitelji Boškinac higijena je iznimno važna, jer njihov hotel ima Michelin zvjezdicu.

Kako bi potvrdili sigurnost koju jamči naš program u praoncama rublja, našem smo prvom polazniku nakon edukacije uručili certifikat i oznaku Bright spot koja signalizira da se radi o higijenski sigurnom prostoru.

O našem Bright & Cleanu još ćete čuti, a hotelu Boškinac dotle želimo svu sreću!