Tri razloga zašto je vlasnica praonice Mirišljava Mande najveći poklonik generatora ozona

Antonija Jurič / 24.03.2022.
Mirišljava Mande

Iza ideje Pokreni svoj posao stoji program poticanja ljudi da urone u poduzetničke vode u vidu otvaranja vlastite samoposlužne ili uslužne praonice rublja. Važno nam je da naši proizvodi jamče trajnost, funkcionalnost, ali i higijenu, zbog čega obraćamo posebnu pozornost na uređaje s efikasnim higijenskim programima. Jedan od uređaja koji se posebno ističe iz naše ponude je generator ozona.

Generator ozona je uređaj koji djeluje tako što miješa ozon sa vodom i u procesu pranja rublja djeluje na viruse i bakterije. Ozon napada stanične ovojnice kojima su prekriveni i deaktivira ih. Rezultat je čisto i dezinficirano rublje. Korištenje ozona donosi i višestruke uštede jer se koristi manje struje, deterdženta i vremena, čime se smanjuje trošak ciklusa čak do 50% u odnosu na isti ciklus bez ozona. Još jedna od njegovih posebnosti leži u tome što učinkovito uklanja teže odstranjive mirise.

Generatori ozona u uslužnoj praonici

Uz pomoć našeg tima, Emica Šimičić otvorila je uslužnu praonicu rublja Mirišljava Mande na Rabu. Ona je jedan od naših najvećih poklonika generatora ozona – a evo i zašto.

Ušteda i dezinfekcija

Generator ozona može se uklopiti u svaki budžet te pružiti sve blagodati ozonske tehnologije. On dezinficira i osjetljivo rublje kojem ne odgovara toplina ili agresivne kemikalije. Osim toga, ozon najbolje djeluje u procesu hladnog pranja ili korištenjem programa s niskom temperaturom pa su i uštede na energentima značajne. Ovo su razlozi koji su gospođu Šimičić naveli da „isproba“ generator:
"Nakon razgovora s partnerima iz Bijelog Svijeta shvatila sam da se tako malo dodatno ulaganje može kroz troškove isplatiti, pa je odluka za mene bila laka. Sada pratim stvarne uštede te mogu reći da su u skladu s očekivanim uštedama."

Naša klijentica također je istaknula kao prednost mogućnost dezinfekcije rublja na niskim temperaturama, pogotovo u vrijeme pandemije:
"S ozonom sam sigurna da je svo rublje dezinficirano. Ozon u vodi također dezinficira i bubanj perilice pa ne moram pokretati program čišćenja tako često."

Manje poznate prednosti generatora ozona

Osim očekivanih prednosti uporabe generatora ozona, naši klijenti nerijetko se iznenade i benefitima koji nisu bili svjesni. Istome svjedoči i gospođa Šimičić.

"Bijelo rublje je nakon pranja puno bjelije. Najbolje se to vidi na ručnicima opranim u vodi obogaćenoj ozonom. Kada ih se stavi pored onih opranih na klasičan način, razlika je očita, a i puno su mekaniji. Također, možemo oprati puno više rublja jer više ne moramo prati na visokim temperaturama radi dezinfekcije, a kvaliteta pranja ostaje ista. Čak se roba u sušilici brže osuši, pa nema potrebe za dužim programima. Ušteda kako god okreneš".

Generatori ozona u samoposlužnoj praonici

Jednostavna instalacija i održavanje

Iako su prednosti generatora ozona očigledne, relativno donedavno su ga mogli koristiti samo veliki industrijski sustavi poput bolničkih praonica zbog visoke cijene i komplicirane ugradnje. Međutim – to je stvar prošlosti. Generator ozona sada je kompatibilan s našim LG profesionalnim perilicama, a njegova instalacija i održavanje ne mogu biti jednostavniji.

"Ma to je bilo gotovo za tren. Možda 15ak min. Instalirali su ga iznad perilice te spojili na dovod vode i perilicu. Također nam je serviser programirao postavke na perilici kako bi ozon postigao najbolji učinak."

Gospođa Šimičić hvali i praktičnost generatora ozona – ... malim dimenzijama odlično se uklopio u već postojeći prostor te je potrebna samo utičnica za struju u blizini. Nadodaje i da je održavanje svedeno na minimum – ... uređaj se sam regenerira kada ne radi."

Vlasnica uslužne praonice rublja Emica Šimičić sigurna je da je donijela pravu odluku kupnjom generatora ozona, uređaja u kojem s vremenom primjećuje sve više prednosti.


Želiš otvoriti vlastitu praonicu kao Emica ili opremiti već postojeću profesionalnim uređajima? Javi nam se - uz savjetovanje, edukaciju i podršku, nudimo Vam profesionalne higijenske uređaje i deterdžente.

 

Kontaktirajte nas