Pranje rublja više nije samo obveza - ovo je pet najneobičnijih praonica rublja na svijetu

Andrea Basić / 15.09.2021.

Pranje rublja više nije dosadna obveza, čak ni ako ste zaglavili u praonici rublja. Kako bi se vrijeme kvalitetno iskoristilo, mnoge svjetske praonice rublja sada nude neobične, ali zabavne sadržaje i atrakcije kako bi privukle klijente. Neke praonice su ujedno i bar ili restoran, druge imaju igraonice, treće nude koncerte, wellness usluge, pravo malo bogatstvo knjiga…. Pogledaj ovih pet neobičnih praonica –  ako si vlasnik praonice, možda pronađeš ideju kako privući više klijenata, a tražiš li malo inspiracije da pokreneš vlastiti posao – ovo je mjesto za tebe.

Caffe Laundromat (Oslo, Norveška)

Norveški Caffe Laundromat je po ponudi gotovo kao mali fast food, ali ono po čemu se najviše ističe su - knjige. Ova praonica je s više od 4000 knjiga prava mala knjižnica. Klijent može izabrati štivo po svojoj volji, sjesti u udobnu fotelju i uživati u praonici vintage interijera.

Caffe Laundromat, Oslo. Izvor: Facebook.

Sunshine Laundromat & Pinball (New York)

Čekaš da ti se rublje osuši i usput igraš one klasične igre na fliperu? I to je moguće u ovoj njujorškoj praonici. Osim što je praonica rublja, Sunshine Laundromat & Pinball ujedno je i igraonica poput onih koje viđamo po američkim filmovima. Ako na nekoj od igara oboriš dotadašnji rekord, Sunshine će to ažurirati na svojoj web stranici. Praonica je otvorena minimalno do 2 sata ujutro za sve koji u posljednji tren shvate da nisu oprali košulju koja im je potrebna za sljedeći dan – ili one koji će odjednom osjetiti neodoljivu želju da odigraju partiju Pacmana.

Sunshine Laundromat & Pinball, New York. Izvor: Facebook.

Laundrette (Hamburg, Njemačka)

Kafić i praonica rublja danju, a bar noću - Laundrette ima dva različita lica. Perilice i sušilice su u stražnjem dijelu prostora, a u prednjem se nalazi plesni podij, laseri, pa čak i šipka. Također je moguće gledati utakmice ili druga događanja dok ispijaš pivu ili koktel.

Laundrette, Hamburg. Izvor: Facebook.

World’s Largest Laundromat (Berwyn, Illinois)

Nema mnogo dokaza koji potvrđuju da je zaista riječ o najvećoj praonici rublja na svijetu - mada svi internetski izvori upućuju na to - no prostor je svakako ogroman. Raspolažu s 300 uređaja za pranje rublja na 13 500 četvornih metara, a među dodatnim sadržajima nalaze se još i kutak za djecu, ogroman televizor, videoigre, prostor za užinu s besplatnom kavom i krafnama te utočište za ptice prepuno zeba i kanarinaca. Odlazak u ovu praonicu vrlo lako može biti i ugodna, obiteljska nedjelja.

World's Largest Laundromat, Berwyn. Izvor: Facebook.

Wasbar (Gent, Belgija)

U Wasbaru možete prekrižiti dvije stvari s popisa obaveza unutar sat vremena: pranje rublja i šišanje. Praonica rublja puna je simpatičnih detalja, poput lampe izrađene od vješalica za odjeću. Straga je mali salon s dva sjedala, tako da možete odraditi ‘brzinsko’ pranje kose i šišanje dok čekate.

Belgijska praonica, Gent. Izvor: Facebook.

U tebi se kuha ideja da otvoriš vlastitu praonicu u kojoj će se ljudi osjećati kao doma? Naš mali tim iz Bijelog Svijeta uspješno je otvorio već nekoliko LG Laundry Lounge praonica u regiji - praonica u Zagrebu je nakon New Yorka druga u svijetu. Želiš pomoć nekoga tko je kroz sve ovo prošao ranije? Javi nam se.

 

Kontaktirajte nas