Jumpstart - praonica rublja kao isplativa poslovna ideja

Ivana Živičnjak / 06.02.2017.
JUMPSTART - Isplativa poslovna ideja

10. ožujka 2017. u 18 sati održat će se besplatna mini konferencija «Jumpstart – isplativa poslovna ideja» u hotelu Laguna u Zagrebu.

Mini konferencija Jumpstart – isplativa poslovna ideja stavlja fokus na poslovni koncept s malim početnim ulaganjima i velikim tržišnim potencijalom - praonicu rublja. Dosadašnji rezultati pokazuju da praonice rublja u većini slučajeva ostvaruju povrat investicije već nakon 12 mjeseci. Prednost je i rad s gotovinom, bez odgoda plaćanja i nenaplaćenih potraživanja.

Savjetnik i partner od ideje do realizacije
Organizator «Jumpstart – isplative poslovne ideje» je tvrtka Bijeli svijet, čiji direktor Mario Martinek kaže da su poslujući deset godina iz prve ruke vidjeli što konkretno muči vlasnike praonica i na osnovu tih iskustava osmislili su ovaj učinkovit program koji bilježi značajne rezultate. Do sada je održano pet Jumpstart mini konferencija, a rezultat je više od 50 novih tvrtki u čitavoj Hrvatskoj.
«Novim poduzetnicima pomažemo u svim fazama otvaranja praonice - od izbora lokacije i opremanja interijera, preko pomoći s marketinškim i prodajnim aktivnostima do financijske prognoze.», kaže Martinek.

Pravo vrijeme za ulaganje je – sada!
Velika prednost za ulaganje u ovu poslovnu ideju je i nezasićeno tržište jer su se praonice u Hrvatskoj pojavile tek nedavno. Osim toga, Hrvatska bilježi velik rast broja apartmana za iznajmljivanje turistima te ih danas ima pet puta više nego 2014. godine. To je otvorilo prostor za niz drugih uslužnih djelatnosti poput praonica rublja. Iako još uvijek ima iznajmljivača koji na "old school" način sami peru i glačaju rublje za apartmane, sve više ih se odlučuje za praonice. Kad se zbroje financijska i vremenska ušteda, najisplativije je posao pranja predati nekoj od profesionalnih praonica. Zbog svega toga je sada idealno vrijeme za takvo ulaganje.

“Ovako sam ja startala, zašto ne bi i netko od vas?“
Jedna od govornica je i Mirjana Karavanić, koja je u veljači prošle godine bila u publici. Ubrzo nakon toga otvorila je praonicu rublja Coin wash u gradu Pagu gdje su joj klijenti uglavnom apartmani. Kaže da je jako zadovoljna jer je uspješno odradila već prvu sezonu. «Ovako sam i ja startala. Zašto ne bi i netko od vas? Odlično je, isplati se doći i poslušati!»

Ulaz na Jumpstart 10. ožujka u 18 sati je besplatan, uz ograničen broj sudionika. Zbog toga sudjelovanje treba potvrditi na vrijeme e-mailom: info@bijelisvijet.hr ili telefonski: 01/309 1870.

Veselimo se Vašem dolasku i novim poslovnim mogućnostima.