Poduzetnički uspjeh u srcu Šibenika: Praonica rublja ‘Iva’

Marina Knežević / 15.12.2023.
iva 4

U samom centru Šibenika, gospođa Iva Rakić ostvarila je svoj dugogodišnji poduzetnički san i otvorila uslužnu praonicu rublja ‘Iva’. Praonice rublja su odlična prilika za ulazak i ostanak u poduzetničkim vodama, što je gospođa Iva mudro prepoznala. Uslužna praonica u turističkom gradu je odličan poslovni korak, a kako bi izvedba bila na vrhunskoj razini, s povjerenjem se obratila za podršku našem timu.

Od ‘letećih’ poslova do vlastitog poduzetničkog raja

“Radila sam različite, kako ja to znam reći, ‘leteće’ poslove, pretežno u trgovini i ugostiteljstvu. To mi nije pružalo sigurnost. Željela sam stabilniju poslovnu budućnost i postati neovisna, vlastita ‘gazdarica’” prisjeća se gospođa Iva te dodaje:

“U sklopu obiteljske kuće imamo prostor koji je godinama stajao neiskorišten i često sam razmišljala kako je šteta je ne iskoristiti njegov potencijal. Preuzela sam inicijativu i odlučila ga pretvoriti u svoj vlastiti poduzetnički raj.”

“Pitanje prostora bilo je riješeno u startu i to je bio početak mog ulaska u svijet poduzetništva. Idući korak bio je – nabaviti uređaje. Istraživala sam putem interneta i tako sam otkrila vaš Bijeli Svijet. Ono što me privuklo kod vas bila je sigurnost da ćete biti uz mene na mom poduzetničkom putu i nakon kupnje uređaja, kroz postprodajnu podršku. Na jednom mjestu mogla sam dobiti kompletnu uslugu i to mi je bilo super” govori.

Što se tiče financijske strane, gospođa Iva se prijavila za potporu za samozapošljavanje, a cijeli proces je prošao vrlo glatko. Kombinirala ju je s kreditom i tako dobila ‘vjetar u leđa’ za pokretanje vlastitog biznisa.

“Vaš tim izradio je 3D vizualizaciju prostora i instalacija, koja mi je pomogla, ne samo da vidim kako će moja praonica izgledati, već i kod dobivanja financijskih sredstava. Priložila sam ju uz ostalu dokumentaciju i tako na još jedan način pokazala perspektivnost projekta” govori.

Najbolja oprema za uspješno poslovanje

Stručni tim Bijelog Svijeta savjetovao ju je pri odabiru optimalne kombinacije uređaja i dodatne opreme potrebne za poslovanje njene uslužne praonice. Ona uključuje:

Jako brzo sam se snašla s uređajima! Nikada ranije nisam bila u kontaktu s profesionalnom praoničkom opremom, no toliko su jednostavni za upotrebu da tu jednostavno ne može biti problema” ističe gospođa Iva.

Osim jednostavnosti, zadovoljna je i njihovom funkcionalnošću i kvalitetom pranja i sušenja, a od dodatne opreme posebno ističe BW generator ozona:

Generator ozona je posebno privukao pažnju klijenata! Kako se u promociji praonice, osim letaka, koristim i društvenim mrežama, pratiteljima sam predstavila sve njegove prednosti. Eliminiranje teško uklonjivih neugodnih mirisa, dezinfekcija čak i u hladnoj vodi (što ga čini pogodnim i za tretiranje osjetljivog rublja), mekoća rublja bez omekšivača, ekološka prihvatljivost,… Sve to ih je zaintrigiralo i pomoglo mi izdvojiti se od ostalih praonica.”

Uspješna prva sezona

Iza gospođe Ive je uspješna prva turistička sezona, a klijenti su uglavnom iznajmljivači apartmana. Ljeti su nerijetko sa svojom osobnom odjećom dolazili i turisti koji u apartmanima nisu imali perilice i sušilice na raspolaganju.

Ostali Šibenčani, pak, najčešće donose velike predmete, koji ne stanu u njihove kućanske uređaje, kao što su deke, popluni i jastuci.

“S obzirom na to da je ovo bila prva sezona, nisam imala visoka očekivanja, no sve je ispalo odlično! Kada je bila posebna gužva, u pomoć su mi ‘uskakali’ članovi obitelji, a za iduću sezonu planiram zaposliti još radnika. S klijentima s kojima sam surađivala ove sezone imam dogovore i za narednu, a već mi se najavljuju i novi” govori gospođa Iva.

Gospođa Iva je uspješno ostvarila svoj san, a sada je red na tebi! Tu smo da ti pomognemo odabrati najbolje rješenje za tvoj biznis i zato – kontaktiraj nas!

Kontaktirajte nas