Upoznaj naš tim – Maja Lalek (market development manager)

Marina Knežević / 24.03.2023.
upoznajte naš tim - maja l

Svakodnevni rast Bijelog Svijeta ne bi bio moguć bez našeg marljivog tima, a razvoj prodaje na domaćem i inozemnom tržištu ovdje igra posebno veliku ulogu.

Naša Maja pravi je virtuoz u svom poslu, koji obuhvaća vođenje ključnih europskih partnera iz 20 europskih zemalja te razvoj tržišta Srednje i Istočne Europe. Ovaj segment posla sa sobom nosi puno putovanja i obilazaka partnera, a Maja se u tome snalazi ‘kao riba u vodi’. S nama je 3 i pol godine, a iza nje je bogato iskustvo od dva desetljeća rada u internacionalnom okruženju, s naglaskom na komunikaciju, edukaciju i organizaciju raznih projekata.

Za Maju je svaki radni dan je različit i novih prilika za učenje i razvoj nikada ne nedostaje.

Komunikacija s partnerima čini najveći dio mog radnog dana. Tu je pregršt e-mailova, poruka, telefonskih poziva,… Dan započinjem pripremom i realizacijom ponuda te koordinacijom isporuka. Kasnije se fokusiram na komunikaciju s partnerima oko potencijalnih projekata te pružanje pomoći oko prodajnih i tehničkih pitanja. Tu je i komunikacija s potencijalnim distributerima” prepričava Maja te nadodaje: “Svakodnevno sam i u koordinaciji s našim odjelom marketinga, u vezi pripreme različitih marketinških kampanji i materijala za naše partnere.”

Ono što Maja najviše voli u svom poslu je definitivno dinamičnost. Pored standardnih svakodnevnih zadataka, tu su i brojna putovanja, posjeti partnerima, sajmovima, prodajne edukacije, tehnički treninzi, razne radionice,… “Neprestano imam priliku za upoznavanje novih ljudi i učenje od njih. Svaki čovjek ima svoju priču i svaki od njih može poslužiti kao inspiracija za profesionalni ili čak osobni razvoj. Partneri se uvijek trude izdvojiti vrijeme za nas i ugostiti nas na najljepši način. Kada upoznaš partnera i osobno, dobivaš širu sliku o njima samima, njihovoj zemlji i kulturi, što dodatno pomaže u daljnjoj suradnji” govori Maja te nadodaje:

“Međunarodno poslovanje nosi svoje izazove, kao što su kulturološke razlike i jezična barijera. Živimo u regiji u kojoj vlada veliko bogatstvo različitih naroda, kultura i običaja, što znači i veliku raznolikost u načinima poslovanja. No, kako se suradnja odvija i vrijeme prolazi, tako i sve lakše razumijemo njihov način rada, njihove potrebe i potrebe njihovih kupaca, a oni u nama vide ne samo dobavljača, već i savjetnika za svoje poslovanje.”

“Kada pogledam unazad ove tri i pol godine – toliko toga smo napravili, toliko mjesta smo posjetili i toliko lijepih partnerstva i prijateljstava smo stvorili! Volim kada kreiramo novitete, pratimo trendove, putujemo, učimo i družimo se. Također, puno mi znači fleksibilnost i kreativnost koju mi pruža rad u Bijelom Svijetu.”

“Kolege su sjajni! Od prvih dana, kada je trebalo savladati tehničke podatke pa sve do danas, kada je potrebno ‘uskočiti’ oko uredskih zadataka dok sam na poslovnom putu – svi su spremni pomoći. Veseli me što radim s ljudima koji su sposobni i željni stvarati više za sve naše partnere i kupce, ali i za sam tim!