Praonica u smještaju za radnike

Marina Knežević / 24.04.2024.
smještaj za zaposlenike

“Tražim smještaj za radnike” rečenica je koju sve češće možemo vidjeti proučavajući razne oglasnike. To ne čudi, s obzirom na to da u Hrvatskoj, potražnja za smještajem za radnike neprestano raste, proširujući se izvan tradicionalnih sektora poput turizma i građevinarstva.

S dolaskom većeg broja stranih radnika, primjetan je porast interesa i u drugim sektorima, uključujući prerađivačku industriju te uslužne djelatnosti kao što su kafići, restorani, dostava hrane i dućani.

Iznajmljivači su prepoznali ovu rastuću potražnju te poslodavcima nude najam smještaja za radnike, kao što su sobe, stanovi, apartmani, hoteli i hosteli. Ova niša postaje sve značajnija te sa sobom nosi i potrebu za popratnim sadržajima, koji će radnicima omogućiti ugodan boravak, a iznajmljivačima lakšu organizaciju smještaja za radnike.

Kućanski ili profesionalni uređaji za pranje rublja u smještaju za radnike

Kako bi privukli potencijalne zaposlenike, poslodavci nude plaćeni smještaj, često grupirajući veći broj radnika na istom mjestu radi olakšanja organizacije transporta i optimizacije troškova.

Međutim, kada više radnika dijeli prostor, održavanje čistoće i urednosti, poput čišćenja prostora i pranja rublja, može postati jedan od najvećih izazova.

Radnicama je potrebna stalna dostupnost čiste odjeće, zbog čega im iznajmljivači nabavljaju perilice i sušilice rublja. Vodeći se mišljenjem kako im se ne isplati ulagati u profesionalne uređaje i kako su tako prošli jeftinije, često se odlučuju za kućanske uređaje.

Usporedba kućanskih i profesionalnih perilica u smještaju za radnike

No, vrlo brzo počinje se javljati niz problema, koji izazivaju nezadovoljstvo kako kod radnika, tako i kod iznajmljivača:

  • PREKOMJERNA UPOTREBA UREĐAJA

Problem: Zaposlenici često peru premale količine rublja na dugim programima pranja.

Rješenje: Profesionalni uređaji se mogu jednostavno spojiti na sustave naplate, koji kontroliraju učestalost korištenja.

  • ČESTI KVAROVI

Problem: Kućanski uređaji nemaju mogućnost ograničavanja učestalosti korištenja, što dovodi do preopterećenja i kvarova. Zato su često van funkcije, a vijek trajanja u tim uvjetima im je 4 - 6 mjeseci.

Rješenje: Profesionalni uređaji dizajnirani su da bez poteškoća mogu odraditi veliki broj ciklusa (do 6 ciklusa dnevno) pa tako nema čekanja na popravke ni nezadovoljstva zaposlenika.

  • VISOKI I NEKONTROLIRANI TROŠKOVI

Problem: Kućanski uređaji troše jednake količine energenata neovisno o popunjenosti bubnja.

Rješenje: Profesionalne perilice važu rublje i prilagođavaju količinu vode i struje po ciklusu.

  • GUŽVE

Problem: Kućanski uređaji imaju preduge programe (više i od 3 h po ciklusu), zbog čega radnici dugo moraju čekati na red za korištenje.

Rješenje: Profesionalni uređaji su 2-3 puta brži od kućanskih, što zaposlenicima omogućuje da sve obave mnogo brže i vrate se ostalim obvezama.

  • NERED 

Problem: Kada zaposlenici koriste svoje deterdžente često dolazi do situacija poput prolijevanja, zaštopavanja ladice za deterdžente, loših rezultata pranja zbog krivog doziranja i sl.

Rješenje: Profesionalne perilice se mogu spojiti na automatske dozirne pumpe za deterdžente, čime se osigurava adekvatno doziranje i urednost prostora. Također, ako poduzeće financira i deterdžente, mogu se primijetiti i značajne uštede zbog ravnomjernijeg trošenja.

Prednosti samoposlužne praonice u smještaju za radnike

S obzirom na negativna iskustva s kućanskim uređajima, iznajmljivači se sve više okreću uvođenju samoposlužnih praonica u objekte za smještaj radnika.

Ulaganjem u profesionalna rješenja, mogu učinkovito prevladati izazove održavanja čistoće i urednosti, ostvariti uštede vode i električne energije te se riješiti stalne brige oko popravaka.

Za zaposlenike se stvara ugodnije okruženje, bez briga oko praktičnih pitanja poput pranja odjeće, a to rezultira i produktivnijom radnom atmosferom.

Također, LG profesionalni uređaji su iznimno jednostavni za korištenje, što ih čini posebno praktičnima u situacijama gdje je prisutna jezična barijera.

I poslodavci i zaposlenici su zadovoljni, a fokus može biti usmjeren na obavljanje radnih zadataka.

Samoposlužna praonica u smještaju za radnike

Oslobodite se briga i osigurajte čistu odjeću za svoje zaposlenike uz LG Professional! Kontaktirajte nas kako bismo i vama pomogli pronaći idealno rješenje za samoposlužnu praonicu u vašem smještaju za radnike!

Kontaktirajte nas