Kamp Bijela Uvala - u klubu najboljih uz modernu praonicu rublja

Marina Knežević / 10.03.2023.
Bijela Uvala cijeli kamp

Kampiranje iz godine u godinu postaje sve popularniji vid turističkog smještaja u Hrvatskoj. Na europskom smo tržištu među kamping entuzijastima poznati po dugoj tradiciji i atraktivnim prirodnim lokacijama, najčešće uz samo more.

Kako bi se ova uspješna priča nastavila, nužno je pratiti turističke trendove, među kojima se prvenstveno ističe digitalizacija.

Digitalizacija za kampove znači uvođenje tehnoloških rješenja za goste, od same online prijave i odabira parcele ili smještajnog objekta pa do mnoštva dodatnih usluga, kao što su online komunikacija s osobljem ili mobilna aplikacija za pronalazak plaža.

Izuzetak nisu ni samoposlužne praonice rublja unutar kampa. Gosti, većinom stranci, su navikli na beskontaktno plaćanje i korištenje mobilnih aplikacija, a ta očekivanja imaju i pri pranju rublja.

Kamp Bijela Uvala ide u korak s trendovima

Važnost digitalizacije prepoznao je i poznati istarski kamp Plave Lagune koji posluje pod brendom Istra Camping - Bijela Uvala. Smješten u neposrednoj blizini Poreča, grada bogate povijesti i brojnih zanimljivosti, prepoznat je kao jedan od najboljih hrvatskih kampova.

Bijela Uvala raspolaže smještajem na kamp parcelama ispod stoljetnih stabala, koja izvrsno štite od ljetnih vrućina. Cijelim kampom protežu se predivne plaže, a tu su i četiri bazena, sportski tereni, animacijski centar, kafići, restorani,…Među brojnim sadržajima svatko može pronaći nešto za sebe i zato ovdje uživaju sve generacije.

“Digitalizaciju smo korak po korak proveli u svakom segmentu kampa - od recepcije, preko bazenskog kupališta pa sve do samoposlužne praonice rublja. Također, iz godine u godinu povećavamo i Wi-Fi pokrivenost. Danas je digitalizacija jednostavno - imperativ” objašnjava voditelj tehničke službe kampa Denis Maras.

Moderno opremljena praonica rublja

Bijela Uvala je kategorizirana s četiri zvjezdice, a kako bi ušla u klub najboljih, morala je zadovoljiti standarde kategorizacije kampova u Hrvatskoj, koji uključuju i dostupnost adekvatne praonice rublja.

Zajedno smo razmotrili praoničke potrebe kampa te su se, prema savjetu našeg Bijelog Svijeta, odlučili za sljedeću kombinaciju uređaja:

Također, odlučili su se za BW dozirne pumpe za deterdžente, koje automatski i precizno doziraju tekuće deterdžente pri svakom ciklusu pranja. Time se sprječavaju greške pri ručnom doziranju, poput prevelike količine deterdženta ili prolijevanja istog te osiguravaju bolji efekti pranja, a tu je i ušteda na troškovima zbog ravnomjernog trošenja deterdženata.

“Budući da smo imali postojeću praonicu rublja, htjeli smo ići još korak naprijed i gostima omogućiti najmodernije uređaje, s vrhunskom tehnologijom. Jako smo zadovoljni LG Professional uređajima, a jako ih hvale i gosti, koji su oduševljeni jednostavnošću njihova korištenja. Tu je i ekonomski faktor – s obzirom na to da koriste manje vode i energije, osjetna je ušteda” govori direktorica kampa Lorena Radovčić.

Voditelj tehničke službe kampa Denis Maras nadodaje: “Jako smo zadovoljni i komunikacijom s vašim serviserima, uvijek su dostupni za svako pitanje ili situaciju. Takva podrška puno znači, pogotovo tijekom turističke sezone, kada sve mora funkcionirati besprijekorno.”

Beskontaktno plaćanje u praonici - još jedan “plus”

Iz uprave kampa inicijalno su bili zainteresirani za sustav naplate na kovanice, tj. žetonjere. No, s obzirom na veličinu kapaciteta kampa i strukturu korisnika, koje većinom čine turisti iz stranih zemalja, koji su navikli na bezgotovinsko plaćanje, predložili smo im naprednije rješenje, kojem se danas okreću sve moderne samoposlužne praonice – beskontaktni naplatni sustav.

Tako su u travnju prošle godine ovi naplatni uređaji uspješno instalirani, a voditelj tehničke službe kampa Denis Maras ne dvoji – “za naše specifične potrebe, pokazali su se prikladnijima od tradicionalnih žetonjera. Gosti kampa na ovaj način mogu uživati blagodati modernog načina života i digitalizacije i prilikom korištenja praoničkih uređaja”.

Osim za goste kampa, bezgotovinski naplatni sustav u praonici rublja donosi brojne benefite i za vlasnike. Neki od njih su:

  • izravno praćenje prihoda i uporabe uređaja
  • mogućnost uvođenja programa vjernosti
  • daljinski povrat sredstava
  • jednostavna izmjena cijena
  • promotivne cijene u svrhu povećanja prometa tijekom manje frekventnih razdoblja
  • eliminacija problema s prikupom kovanica i zakonskim propisima koji se moraju ispoštovati prilikom rada s gotovinom

Praonica kao standard svakog modernog kampa

“Najveći benefit koju nam je donijela samoposlužna praonica je bez dvojbe - zadovoljstvo gostiju! Praonica im je u neposrednoj blizini, dostupna od 8 ujutro do 21 sat navečer – dakle, praktički cijeli dan. S obzirom na to da gosti u kampu borave duže vrijeme, to iziskuje potrebu za pranjem rublja, i to nekoliko puta tijekom boravka. Zato im puno znači imati ovu opciju nadohvat ruke,” govori Anđelka Šarić, domaćica kampa Bijela Uvala.

Voditelj tehničke službe Denis Maras zaključuje - “samoposlužna praonica rublja unutar kampa je danas nužna potreba. Ona je, naravno, i dodatan izvor prihoda, no, prije svega – standard svakog kvalitetnog, modernog kampa!”

 

 

Pridružite se i vi klubu najboljih uz LG profesionalnu opremu! Turistička sezona uskoro počinje, pripreme su u punom jeku, a perspektivni kampovi znaju da je praonica rublja danas standard kvalitete. Ako želite da i vaš kamp gostima pruža najbolja praonička rješenja, kontaktirajte nas i uđite spremni u novu sezonu!

Kontaktirajte nas